A koronavírus-járványnál is súlyosabb válság vár ránk

Megkongatta a vészharangokat Bill Gates, a Microsoft társalapítója. Az amerikai üzletember szerint a koronavírus-járvány valóban borzalmas, ám egy még ennél is súlyosabb és pusztítóbb válság vár az emberiségre a közeljövőben.

2060-ra a klímaváltozás ugyanannyi halálos áldozatot szed majd, mint a koronavírus-járvány, 2100-ra pedig ötször annyit - írta blogjában Bill Gates. Az üzletember szerint ezért a globális felmelegedés megfékezése érdekében is ugyanolyan gyors és drasztikus intézkedésekre van szükség, mint amilyeneket a pandémia idején láttunk a kormányok részéről. Figyelmeztetett arra is, hogy ha a világ vezetői nem teszik meg a szükséges lépéseket, a mostani járványnál is sokkal pusztítóbb válságra és következményekre számíthatunk.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-járvány hatásai, klímaváltozás, klímaváltozás halálesetek, klímaváltozás hatásai, globális válság
A koronavírus-járványnál is súlyosabb válság vár ránk.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Lépni kell, minél előbb

Jelenleg a koronavírus-járvány áldozatainak 100 ezer főre vetített száma 14 körül alakul. Ám, ha ugyanilyen ütemben nő a széndioxid-kibocsátás mértéke világszerte, akkor Gates becslése szerint az évszázad végére már 87 halott jut 100 ezer főre - csakhogy ennek nem a járvány, hanem a klímaváltozás áll majd a hátterében. "Bármilyen szörnyű is a mostani pandémia, a klímaváltozás sokkal rosszabb lesz" - emeli ki Bill Gates.

Tanulni kellene a mostani helyzetből

Mekkora anyagi kárt okoz a klímaváltozás? A válaszért kattintson ide!

A milliárdos üzletember emellett azzal is számol, hogy a klímaváltozás 20 éven belül akkora gazdasági károkat okoz, mintha minden évtizedben végigsöpörne egy koronavírus-járvány a világon. Kiemelte továbbá, hogy a mostani válságból sokat lehetne tanulni, tapasztalatainkat pedig a jövőben arra lehetne használni, hogy a megfelelő eszközökkel kezdjünk neki a felmelegedés megfékezéséhez.

A japán okosmaszk több nyelvű kommunikációt tesz lehetővé - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)