Videó: így ég le a lakás a karácsonyfa miatt

Döbbenetes videó terjed a Facebookon arról, hogy milyen gyorsan megtörténik a katasztrófa, ha lángra lobban a kiszáradt fenyőfa az otthonunkban.

Mire figyeljünk az ünnepek alatt?

Ahogy arról korábban a HáziPatika.com beszámolt, nem lesz négynapos az ünnep, és valószínűleg nem lesz fehér karácsonyunk sem. Ezek azonban ne szegjék kedvünket az ünnepi készülődésben! Legyünk inkább résen!

Karácsonykor különösen résen kell lennünk, karácsony karácsonyfa fenyőfa tűz égés gyulladás advent2017 advent 2017 advent
Karácsonykor különösen résen kell lennünk

Karácsony: így nem fogunk lebetegedni Nagyon kellemetlen tud lenni, ha valaki pont az ünnepek előtt betegszik meg, hiszen egy elhúzódó megfázás vagyfertőzésa karácsonyi és a két ünnep közötti pihenést is teljesen tönkreteheti. Ahhoz, hogy elkerüljük, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

Könnyen megtörténhet a baj

A LADbible közösségi oldalán megosztott videó például arra figyelmeztet, hogy lehetőség szerint próbáljuk nedvesen tartani a fenyőt a lakásban, vagyis ne hagyjuk kiszáradni a karácsonyfát, mert komoly gond lehet, ha felgyullad.

Az alábbi videón jól látszik, milyen könnyen lángra kaphat az egész szoba:

Hogyan ünneplik a karácsonyt a világban?

Míg a magyar családok karácsonyfát díszítenek és bejglit sütnek karácsonykor, a katalánok furcsa, székelő figurát rejtenek el a jászolban, Dél-Afrikában pedig sült bogarakat fogyasztanak. Így telik a szenteste a világ számos pontján!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)