Undorító vágóhídra csapott le a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei 2021 szeptemberében a Közbeszerzési Hatóság (KH) munkatársaival együttműködve végeztek ellenőrzést egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhídon. A Nébih szakemberei az ott tapasztalt gyomorforgató körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vágóhíd működését, egyúttal 15 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el.

Veszélyes kenderteát hívnak vissza.

Undorító vágóhidat leplezett le Hajdú-Bihar megyében a Nébih és a Közbeszerzési Hatóság (KH). Mint kiderült, az üzemből olyan kifogásolt minőségű húskészítményeket (virsli, felvágott egyéb késztermékek) szállítottak óvodák, iskolák és más közintézmények részére, amelyek nemcsak silány minőségűek voltak, de romlottak és több eseteben már kukacosak is - számolt be róla a hatóság. Mint írták, a Közbeszerzési Hatóság átfogó ellenőrzési eljárást indított, és a Nébih ellenőreivel együttműködve, azonos időpontban, közösen végzett helyszíni vizsgálatot a gyártó beszállító telephelyén.

vágóhíd, hústermékek, Nébih, élelmiszerbiztonság
Undorító vágóhidat lepleztek le Hajdú-Bihar megyében. Fotó: Nébih

Penész, rovartetemek, vér

A Nébih és a Közbeszerzési Hatóság munkatársai már az udvari részen is rovarral szennyezett fagyasztott termékeket találtak. A vágóhídon nem biztosították a higiénikus kézmosás feltételeit - tehát kézmosószert, papírtörlőt és kukát - sem, a padlón pedig véres szennyvíz állt. Az eszközfertőtlenítő nem működött, miközben a gépek és berendezések, az oldalfal, a padozat, de még a mennyezet is szennyezett volt, több helyen penészt is találtak. A látottakat tetézte, hogy az egységben a szakemberek nagy mennyiségű rovartetemet is találtak.

15 tonna terméket vontak ki a forgalomból

A Nébih végül mintegy 15 tonna termék forgalomból való kivonását és forgalomba hozatalának tilalmát rendelte el, a vágóhidat pedig azonnali hatállyal bezáratta. A vállalkozás a tájékoztatás szerint együttműködik a hatósággal az élelmiszer-biztonsági és -higiéniai jogsértések mielőbbi megszüntetése érdekében. Az eljárás és a bírság megállapítása még folyamatban van. A vállalkozás adatai elérhetőek a hatóság jogsértési listáján .

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +5, +10 °C
Minimum: -5, +2 °C

A napsütés mellett felhőátvonulásokra kell készülni, ezekből helyenként zápor, a hegyekben esetleg hózápor is kialakulhat. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul. Kedden már nem lesz front felettünk, de sokan még mindig hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak magukon. A reggeli ízületi panaszok napközben is fennállhatnak, illetve erős fejfájás is jelentkezhet, ami a szeles tájakon lehet intenzívebb. Ingadozhat a vérnyomás, jellemző lehet a rossz közérzet. Sokan még az óraátállítást sem heverték ki. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: