Magyar gyermekorvosok utaznak az ukrán határhoz

A Bethesda Kórház Alapítvány orvosai hamarosan a határhoz utaznak segíteni a menekültek egészségügyi ellátását.

Az alapítvány hétfő óta két önkéntes rezidenssel segíti a Nyugati Pályaudvaron a menekültek fogadását, egészségügyi ellátását. Záhonyba is készülnek orvosaik a következő napokban - írta a Bethesda Kórház Alapítvány közleménye. Várják további adományok felajánlását a magyar lakosságtól.

dsada
Ukrajna menekültek Beregsurányban: sok közöttük a kicsi gyerek, férfiak alig vannak. Fotó: Getty Images

Mivel az alapítvány gyógyszerei lényegében elfogytak, így első körben a Bethesda Kórház Alapítvány 1 millió forintot különített el a menekültek és a kint ragadtak egészségügyi ellátására, gyógyszereire, melynek útját és célba érkezését az alapítvány biztosítja. A Református Szeretetszolgálat révén konkrét családokat, szükségleteket tudnak támogatni pénzadományokkal, gyógyszer segítséggel, orvosaink kiküldésével.

"Egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy kórházunkban is kialakítsuk a hatékony segítségnyújtási útvonalakat a kárpátaljai magyarok, ukrán menekültek, s mindazok felé, akiket közvetlenül sújt a jelenlegi válság! Évek óta szoros kapcsolatban vagyunk számos kárpátaljai egészségügyi intézménnyel, rengeteg személyes kapcsolat révén a bőrünkön érezzük a szenvedésüket, hiányukat" - írta Bethesda Kórház Alapítvány.

Egyúttal azt kérik a magyar lakosságtól, hogy aki teheti, támogassa az ukrán menekülteket - elsősorban pénzadománnyal, mert ez most a legjobban felhasználható támogatási forma. Ha azt szeretné, hogy a Bethesdán keresztül jusson el adománya az ukrán menekültekhez, ezen a linken tud segíteni (közleménybe írja be: "menekültek támogatása").

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: