Magyar gyermekorvosok utaznak az ukrán határhoz

A Bethesda Kórház Alapítvány orvosai hamarosan a határhoz utaznak segíteni a menekültek egészségügyi ellátását.

Az alapítvány hétfő óta két önkéntes rezidenssel segíti a Nyugati Pályaudvaron a menekültek fogadását, egészségügyi ellátását. Záhonyba is készülnek orvosaik a következő napokban - írta a Bethesda Kórház Alapítvány közleménye. Várják további adományok felajánlását a magyar lakosságtól.

dsada
Ukrajna menekültek Beregsurányban: sok közöttük a kicsi gyerek, férfiak alig vannak. Fotó: Getty Images

Mivel az alapítvány gyógyszerei lényegében elfogytak, így első körben a Bethesda Kórház Alapítvány 1 millió forintot különített el a menekültek és a kint ragadtak egészségügyi ellátására, gyógyszereire, melynek útját és célba érkezését az alapítvány biztosítja. A Református Szeretetszolgálat révén konkrét családokat, szükségleteket tudnak támogatni pénzadományokkal, gyógyszer segítséggel, orvosaink kiküldésével.

"Egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy kórházunkban is kialakítsuk a hatékony segítségnyújtási útvonalakat a kárpátaljai magyarok, ukrán menekültek, s mindazok felé, akiket közvetlenül sújt a jelenlegi válság! Évek óta szoros kapcsolatban vagyunk számos kárpátaljai egészségügyi intézménnyel, rengeteg személyes kapcsolat révén a bőrünkön érezzük a szenvedésüket, hiányukat" - írta Bethesda Kórház Alapítvány.

Egyúttal azt kérik a magyar lakosságtól, hogy aki teheti, támogassa az ukrán menekülteket - elsősorban pénzadománnyal, mert ez most a legjobban felhasználható támogatási forma. Ha azt szeretné, hogy a Bethesdán keresztül jusson el adománya az ukrán menekültekhez, ezen a linken tud segíteni (közleménybe írja be: "menekültek támogatása").

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +28 °C
Minimum: +18 °C

Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. Legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Estefelé egyre kevesebb lesz felettünk a felhő. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökés is lehet. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Napközben érkezik egy hidegfront.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra