Koronavírus: már több mint 270 millióan kapták el

Egy nap alatt csaknem 436 ezer fertőzöttet és több mint 4 700 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 270,16 millió embert fertőzött meg és több mint 5,3 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 8,44 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti összesítéséből .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt csaknem 436 ezer fertőzöttet regisztráltak világszerte.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 49,92 millió igazolt esetről és 797 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,69 millió beteget és 475 600 áldozatot jelentett eddig.

Koronavírust árusító férfit kaptak el Hollandiában.

Brazília már 22,17 millió igazolt esetről és 616 400 elhunytról, az Egyesült Királyság 10,88 millió koronavírus -fertőzöttről és csaknem 147 ezer áldozatról, míg Oroszország 9,84 millió megbetegedésről és majdnem 284 ezer áldozatról adott hírt hétfő délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 9 milliót, a haláleseteké pedig a 79 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 8,36 millió megbetegedésről és 121 400 halottról tudnak -, Németországban - 6,54 millió regisztrált esettel és mintegy 105 800 áldozattal -, valamint Iránban is. Ez utóbbi országban már 6,15 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 130 700-an vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen továbbra is Argentína áll, 5,35 millió regisztrált esettel és majdnem 116 800 áldozattal.

Tíz oltást kapott egyetlen nap alatt egy új-zélandi férfi, akit állítólag lefizettek, hogy mások helyett oltassa be magát.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)