Koronavírus: már több mint 270 millióan kapták el

Egy nap alatt csaknem 436 ezer fertőzöttet és több mint 4 700 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 270,16 millió embert fertőzött meg és több mint 5,3 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 8,44 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt csaknem 436 ezer fertőzöttet regisztráltak világszerte.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 49,92 millió igazolt esetről és 797 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,69 millió beteget és 475 600 áldozatot jelentett eddig.

Koronavírust árusító férfit kaptak el Hollandiában.

Brazília már 22,17 millió igazolt esetről és 616 400 elhunytról, az Egyesült Királyság 10,88 millió koronavírus-fertőzöttről és csaknem 147 ezer áldozatról, míg Oroszország 9,84 millió megbetegedésről és majdnem 284 ezer áldozatról adott hírt hétfő délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 9 milliót, a haláleseteké pedig a 79 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 8,36 millió megbetegedésről és 121 400 halottról tudnak -, Németországban - 6,54 millió regisztrált esettel és mintegy 105 800 áldozattal -, valamint Iránban is. Ez utóbbi országban már 6,15 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 130 700-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen továbbra is Argentína áll, 5,35 millió regisztrált esettel és majdnem 116 800 áldozattal.

Tíz oltást kapott egyetlen nap alatt egy új-zélandi férfi, akit állítólag lefizettek, hogy mások helyett oltassa be magát.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső