Koronavírus: kiderült, mikor oltják a tanárokat

Mint ismert, a korábban véltnél későbbre tolódik az oktatási intézmények újranyitásának időpontja, előtte azonban soron kívül beoltják azokat a pedagógusokat, akik kérik a vakcinát. Mutatjuk, mikor kezdődik a kampányszerű oltásuk.

Soron kívül beoltják az új típusú koronavírus ellen azokat az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat, akik hétfő éjfélig regisztrálnak - jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Közölte továbbá, hogy a pedagógusok kampányszerű oltása hétfőn indul.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Az iskolák újranyitása előtt, soron kívül beoltják a tanárokat. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Mikor nyitnak az iskolák?

Orbán: jó eséllyel szabad nyarunk lesz - kattintson!

Az állímtitkár leszögezte, hogy a jelenlegi, aggasztó számokat hozó járványhelyzet miatt nincs pontos dátumuk az iskolák, óvodák megnyitására. Addig viszont a pedagógusok beoltására koncentrálnak. Akik március 24-éig regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, azok már húsvét előtt megkaphatják az első vakcinát, a többieket pedig az ünnep után immunizálják majd. Azonban aki csak később, mondjuk egy hónap múlva hozza meg a döntését, az már nem kaphat soron kívül oltást - hívta fel a figyelmet Maruzsa Zoltán.

Csak így tudjuk megnyeri a csatát

A koronavírus-járvány ellen vívott csatát csak a védőoltások beadásával tudjuk megnyerni - szögezte le Müller Cecília országos tisztifőorvos. Úgy fogalmazott, hogy igent mondani az oltásra és betartani a szabályokat most annyit jelent, mint levenni a terhet az egészségügyi dolgozók válláról. Véleménye szerint ez most mindennél többet jelent, emberéleteket menthet. Kitért arra is, hogy nemcsak a COVID-osztályokon zajlik heroikus küzdelem, hanem az oltópontokon is megfeszített munka folyik.

Viseljünk maszkot!

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a tegnapi nap során 584, szeptember 21-e óta pedig már összesen 39271 személy ellen intézkedett a rendőrség a maszkviselési szabályok megszegése miatt. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt.

Koronavírus: jöhet a védettséget adó tabletta - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)