Koronavírus: kiderült, mikor oltják a tanárokat

Mint ismert, a korábban véltnél későbbre tolódik az oktatási intézmények újranyitásának időpontja, előtte azonban soron kívül beoltják azokat a pedagógusokat, akik kérik a vakcinát. Mutatjuk, mikor kezdődik a kampányszerű oltásuk.

Soron kívül beoltják az új típusú koronavírus ellen azokat az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat, akik hétfő éjfélig regisztrálnak - jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Közölte továbbá, hogy a pedagógusok kampányszerű oltása hétfőn indul.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag

Mikor nyitnak az iskolák?

Orbán: jó eséllyel szabad nyarunk lesz - kattintson!

Az állímtitkár leszögezte, hogy a jelenlegi, aggasztó számokat hozó járványhelyzet miatt nincs pontos dátumuk az iskolák, óvodák megnyitására. Addig viszont a pedagógusok beoltására koncentrálnak. Akik március 24-éig regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, azok már húsvét előtt megkaphatják az első vakcinát, a többieket pedig az ünnep után immunizálják majd. Azonban aki csak később, mondjuk egy hónap múlva hozza meg a döntését, az már nem kaphat soron kívül oltást - hívta fel a figyelmet Maruzsa Zoltán.

Csak így tudjuk megnyeri a csatát

A koronavírus-járvány ellen vívott csatát csak a védőoltások beadásával tudjuk megnyerni - szögezte le Müller Cecília országos tisztifőorvos. Úgy fogalmazott, hogy igent mondani az oltásra és betartani a szabályokat most annyit jelent, mint levenni a terhet az egészségügyi dolgozók válláról. Véleménye szerint ez most mindennél többet jelent, emberéleteket menthet. Kitért arra is, hogy nemcsak a COVID-osztályokon zajlik heroikus küzdelem, hanem az oltópontokon is megfeszített munka folyik.

Viseljünk maszkot!

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a tegnapi nap során 584, szeptember 21-e óta pedig már összesen 39271 személy ellen intézkedett a rendőrség a maszkviselési szabályok megszegése miatt. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszélt.

Koronavírus: jöhet a védettséget adó tabletta - olvassa el a részleteket!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció