Koronavírus: félnek a húsvéti rohamtól vidéken

Egyre több település kéri a kirándulókat, rokonlátogatókat, hogy maradjanak otthon. Volt, ahol a polgármester a Facebook-oldalán jelezte, nem engednek be senkit, még a szomszéd faluból se.

Néhány napja Tihany volt az első település, ahol lezárták a falu parkolóit, mert a jó idő beköszöntével, a járványügyi előírásokra és a kijárási korlátozásokra fittyet hányva folyamatosan érkeztek a turisták. Most a húsvéti hosszú hétvége közeledtével egyre több település jelzi, nem kér a látogatókból, s az esetleges általuk behurcolt koronavírusból. A Népszava cikke szerint, a többi között a népszokásairól híres, s ilyentájt akár 15 ezer vendéget is fogadó Hollókőn például idén lemondnak a hagyományos ünneplésről. "A parkolókat is lezárjuk, szalaggal körbekerítjük, s nagyon bízunk abban, hogy lehetőleg egy turista sem akar erre jönni, noha máskor valóban szívesen látott vendégek - mondta a lapnak Szabó Csaba polgármester, aki szerint ha szükséges, a rendőrség segítéség is kérni fogják.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

A locsolkodást nem tiltják be

Hasonlóképp számít az egyenruhások beavatkozására és a szigorú bírságolásra Rigács vezetője, Kertész-Bakos Ferenc is, aki Facebook-oldalán jelezte a település lakóinak, szóljanak a rokonoknak, ne jöjjenek, mert "nem engedünk be senkit, nemhogy távolabbról, de még a szomszédos faluból sem". A veszprémi település polgármestere szerint ott mindenki jól tűri a bezártságot, az emberek biztonságban érzik magukat, mivel nincs egyetlen hatósági karanténosuk sem, az az egy önkéntes karanténba vonult pedig, aki volt, már túl van a vállalt időn.

Kertész-Bakos Ferenc, hangsúlyozta, nem tiltják be a locsolkodást, a helyiek elmehetnek egymáshoz, csak "máshonnét ne jöjjenek". A lap megjegyzi, lesz majd egy kivétel, egy újdonsült nagymama, aki még nem látta az unokáját. "Érte elmegyünk a falubusszal, kap védőruhát, elhozzuk, majd hazavisszük" - idézi a cikk a polgármester szavait.

Legyőzte a koronavírust, tapssal búcsúztatták a 84 éves nagypapát - ha kíváncsi a részletekre, akkor nézze meg a cikket az nlc.hu oldalán.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció