Elakadt a kisgyermeke oltási regisztrációjával? Segítünk!

A regisztráció egyelőre még nem működik zökkenőmentesen.

Szerda reggeltől lehet regisztrálni az 5-11 évesek oltására, de az EESZT oldala sokaknak nem engedi a regisztrációt - írta a Telex. A lap felhívta a koronavírusról tájékoztató központi telefonszámot, amelyen keresztül megtudták hogyan kell regisztrálni a gyerekeket.

lán
A 18 éven aluliakat csak Pfizerrel lehet oltani. Fotó: Getty Images

Ezek alapján a regisztráció menete a következő:

  1. Első lépéseként a vakcina.gov.hu oldalon egy érvényes, de oltási regisztrációhoz korábban még nem használt emailcímmel kell regisztrálni a gyermeket a rendszerben. Erre válaszértesítés nem fog érkezni sem most, sem később, nem érdemes várni rá.
  2. A regisztráció ezen a ponton kettéválik, a szülő választhat, hogy oltóponton szeretné beoltatni a gyerekét, vagy a gyermekorvosnál.
  3. Ha az oltópontot választja, akkor négy-öt nappal az e-mailes regisztráció után kell felkeresni az EESZT oldalát időpontot foglalni. Egyszerre csak egy gyereket lehet regisztrálni az EESZT-ben, tehát a testvéreket is egyesével szükséges. Nem lehet több gyereknek egyszerre, egymást követő időpontokat foglalni.
  4. Aki a gyerekorvosnál szeretné oltatni a gyerekét, annak is kell regisztrálni a vakcina.gov.hu oldalon, de a gyermekorvos fog időpontot adni az oltásra, az EESZT-ben nem kell regisztrálni a gyermeket. A gyermekorvosok a hét elején kaptak körlevelet, hogy mérjék fel az igényeket a praxisaikban, és ez alapján osszák be a gyerekeket az oltásra.

Mint arról beszámoltunk, a tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban (EU), így Magyarországon is az 5-11 éves korosztálynak kifejlesztett, Pfizer-féle koronavírus-vakcinákat. A gyerekek oltása a tervek szerint országosan december 15-étől indul, az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele - tehát 69 ezer adag vakcina - oltható el.

Az oltási akció kezdete óta már 22 ezer 12-17 éves fiatal oltását kérték szüleik, közülük 15 ezren az első oltásra érkeztek, másfél ezren pedig a megerősítő harmadik oltást is megkapták.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: