Bíróság előtt a férfi, aki inzulinnal ölte volna meg a családját

Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki elhatározta, hogy megöli volt élettársát és közös gyereküket, és ehhez még cinkostársat is megpróbált felbérelni.

A vádlott közel harminc évig élt élettársi kapcsolatban, amelyből gyermek is született. Ez idő alatt rendszeresen bántalmazta élettársát, aki végül az immár felnőttkorú fiukkal együtt 2021 januárjában elköltözött egy másik faluba. A bántalmazó apa ugyanakkor ezután sem hagyta őket békén: folyamatosan zaklatta és fenyegette családját, 2023 őszén pedig elhatározta, hogy végez velük – olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán kiadott közleményében.

inzulin
Inzulintúladagolás által ölte volna meg volt élettársát és fiát a Somogy megyei férfi. Fotó: illusztráció, Getty Images

Egyik ismerősén keresztül a vádlott eljutott egy olyan személyhez, akit pénzért bízott meg azzal, hogy segítsen neki végrehajtani a kegyetlen gyilkosságokat. Összesen 300 ezer forintot ajánlott fel azért, hogy bűnsegédje vigye el a nőt és fiát egy olyan helyre, ahol aztán a férfi megölheti őket. A terve az volt, hogy inzulintúladagolással veszi el az áldozatok életét. Végül egy kaposvári áruház parkolójában át is adott 24 500 forint előleget remélt cinkosának, illetve a célpontok azonosításához szükséges információkkal és fényképekkel is ellátta.

Az inzulintúladagolás hipoglikémiás állapotot idézhet elő a vércukorszint drasztikus csökkentése által. Ez eszméletvesztéshez, kómához, súlyos esetben pedig az érintett halálához vezethet.

Minderről azonban tudomást szerzett a nyomozó hatóság. Őrizetbe vették a férfit, a bíróság pedig az ügyészségi indítvány alapján elrendelte a letartóztatását. A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottal szemben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra