80 ezer üzlet fogadhat újra vásárlókat

A ruházati és cipőboltoknak, könyvesboltoknak, illetve a játékáruházaknak is óriási segítség a nyitva tartások korlátozásának feloldása.

Nagy horderejű lépés a kereskedelemnek az üzletek időkorlátozás nélküli nyitva tartásának lehetősége - mondta az Országon Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a miniszterelnök szerdai bejelentésére reagálva. A kereskedelemben a koronavírus-járvány legnagyobb kárvallottja az a mintegy 80 ezer üzlet, amelybe a kijárási korlátozás miatt egyáltalán nem mehettek be a vásárlók, ezek között említette Vámos Görgy a ruházati és cipőboltokat, könyvesboltokat, játékboltokat, sportszerboltokat.

Koronavírus: ezek változnak hétfőtől A koronavírus elleni védekezés első szakasza lezárult, így továbbléphetünk a második szakaszra. Két dologra azonban továbbra is figyelni kell: az idősek védelmére és a területi különbségekre - közölte Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter. Kattintson a részletekért!

A kisebb üzletek kerültek nagyon nehéz helyzetbe

Az elmúlt időszakban ezeknek az üzleteknek nem volt forgalma, és ahol működik webáruházi értékesítés, ott sem pótolta a kiesést az ebből származó bevétel. Kiadások ugyanakkor voltak, mert a rezsiköltségeket, bérleti díjat fizetni kellett, és emellett a kereskedők törekedtek arra, hogy legalább részmunkaidőben megtartsák alkalmazottaikat - mutatott rá az OKSZ főtitkára.

A cipő- és sportszerboltok is fellélegezhetnek. Fotó: Getty Images
A cipő- és sportszerboltok is fellélegezhetnek. Fotó: Getty Images

Főként a kisebb üzletek kerültek nagyon nehéz helyzetbe, így annál nagyobb segítség, minél előbb indulhatnak - tette hozzá. Vámos György ugyanakkor jelezte: a részletekről még nincsenek információk, így nem tudni, hogy pontosan milyen területekre vonatkozik majd az időkorlátozás feloldása. A kereskedelmi szövetség főtitkára nem számít a forgalom ugrásszerű növekedésére, inkább fokozatos felfutást tart valószínűnek.

A balatoni vendéglátósok már készülnek a szezonra, ám azt egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat. Erről bővebben az nlc.hu cikkében is olvashatunk!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: