2022-ig antibiotikumos csirkét eszünk

A Pizza Hut 2022-re beszünteti az antibiotikumos csirkehús felhasználását az amerikai gyorséttermeiben. Az étteremlánc e tervével olyan versenytársaihoz csatlakozik, mint a McDonald's és a KFC. A túlzott antibiotikum-használat komoly humánegészségügyi kockázatokat jelenthet, mert ellenállóvá teheti a kórokozókat.

Száműzik az antibiotikumos csirkehúst

A közelmúltban jelentette be a Pizza Hut gyorsétteremlánc, hogy 2022-re megszünteti az antibiotikumokkal szennyezett állatokból származó csirkehúsok felhasználását amerikai éttermeiben - írja a reuters.com nyomán az Agrárszektor .

Mi az az antibiotikumos csirke? 6 élelmiszer, amiből megéri organikusat venni című cikkünkből kiderül, hogy a nagyüzemi csirketartást látva számos embernek elmegy az étvágya és lemond a csirkéről; nem véletlenül. A csirketáp tele van ugyanis vegyszerekkel, fémekkel, gyógyszerekkel , akár más csirkékkel. A témáról a linkre kattintva olvashat bővebben.

2022-ig antibiotikumos csirkét eszünk, csirkemell, evés, táplálkozás, csirke csirkehús antibiotikum Pizza Hut élelmiszer táplálkozás
Egy ideig még maradnak az antibiotikumokkal szennyezett csirkehúsok

A cég ezzel a bejelentésével olyan versenytársaihoz csatlakozott, mint például a McDonald's, ahol már 2016 óta nem használnak antibiotikummal kezelt csirkehúst, de ilyen a KFC étteremlánc is.

Hatalmas veszélyt jelent, hogy túl sok antibiotikum van a húsban

A kritikák szerint komoly humánegészségügyi kockázatot jelenthetnek az antibiotikummal kezelt húsok, mert a túlzott gyógyszerhasználattal egyre jobban növekszik az antibiotikum-rezisztencia kialakulásának esélye. Vagyis egy idő után a kórokozók ellenállóvá válhatnak az antibiotikumokkal szemben. Ez pedig azt eredményezheti, hogy bizonyos baktériumok kezelésére nem lesz már hatásos gyógyszer.

Kiderült, miért világít kéken a csirkehús 2018. január 5-én számoltunk be róla, hogy meglehetősen talányos dolog történt szilveszterkor Győr-Moson-Sopron megyében: egy ikrényi férfi arra lett figyelmes, hogy a konyhapultján hagyott nyers csirkemell kékes fénnyel kezdett el világítani . Az esetről a linkre kattintva olvashat bővebben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +18 °C
Minimum: +9 °C

Nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk több helyen - nagyobb eséllyel az ország északi felén - esővel, záporesővel, elvétve zivatar is kialakulhat. Az éjszaka második felében megszűnik a csapadéktevékenység, ezzel együtt a felhőzet is felszakad, és hajnalra kiderül az ég. A nyugati, délnyugati szelet erős, főként a front mentén az átmenetileg északnyugatira forduló szelet viharos lökések kísérhetik, majd hajnaltájt veszít erejéből a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, de a tartósabban derült és szélcsendes hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra