Pénzügyi egyezkedés: a nők jobbak a férfiaknál

Bár a közvélekedés szerint a férfiak jobban tárgyalnak, egy új német kutatás azt állítja, hogy a nők sokkal hatékonyabbak a férfiaknál bizonyos típusú pénzügyi egyezkedések során.

"Az egyik oka annak, hogy a férfiak többet keresnek a nőknél az, hogy a nők egyértelmű hátrányba kerülnek velük szemben bizonyos típusú tárgyalások során" - nyilatkozta a kiadvány szerzője, Jens Mazei, a munsteri egyetem doktori kandidátusa az American Psychological Associationnek.

Tudományos kutatások szerint létezik ugyan barátság férfi és nő között, de aki kételkedik ebben, annak van inkább igaza. Túl sok ugyanis a feszültség. Olvassa el cikkünket, kattintson! "Viszont felfigyeltünk arra, hogy ez a hátrány nincs kőbe vésve: nagyon is függ az egyezkedés kontextusától." Az eredményeket a Psychological Bulletin szaklapban publikálták.

Az új tanulmány több mint 4600 nő és 6200 férfi adatait vizsgálta, akik főként az Egyesült Államok területén végzett 51 vizsgálatban voltak érintettek, foglalkozásukat tekintve üzletemberek, egyetemi hallgatók, illetve másoddiplomás diákok. A pénzügyi tárgyalások eredménye a helyzeten és a személyen is múlt.

A pénzügyi tárgyalások eredménye a helyzeten és a személyen is múlhat

A tanulmány szerint a nők sokkal jobban teljesítettek, mint a férfiak, amikor már volt tapasztalatuk az alkudozásban és tudták, milyen pénzügyi határok között mozoghatnak. Akkor is jobban teljesítettek, amikor nem saját maguknak, hanem valaki másnak az érdekeiért egyezkedtek - állítják a kutatók.

"Elemzéseink olyan lehetőségeket mutatnak, amelyek révén csökkenteni lehet a nemek közti különbségeket azon tárgyalásokon, ahol a férfiakat favorizálják. Mi több, akár meg is lehet fordítani ezen különbségeket" - mondta a tanulmány másik szerzője, Joachim Huffmeier, a dortmundi Federal Institute for Occupational Safety and Health munkabiztonsági intézet munkatársa. A szerepek akár teljesen megfordulhatnak és a férfiaknak már nem lesz előnyük a nőkkel szemben."

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: