Ön is elfelejti bevenni a gyógyszereit?

Ahhoz, hogy a gyógyszerek hatékonyan segítsék a gyógyulást, minden nap az orvos által előírt adagban és a megfelelő időben kell bevenni őket. Az Egészségügyi Világszervezet szakértői szerint a betegek körülbelül fele nem megfelelően szedi a gyógyszereit. A Missouri Egyetem kutatói szerint ennek megszüntetésére személyre szabott rendszert kellene kidolgozni minden beteg számára, amelynek lényege a napi rutinba beillesztett gyógyszerszedés lenne.

Cynthia Russell és Todd Ruppar professzorok szerint nem elegendő, ha az orvosok szóban figyelmeztetik a betegeket a helytelen gyógyszerszedés veszélyeire és potenciális költségeire: ehelyett inkább személyre szabott, a betegek napi rutinjához illeszkedő gyógyszerszedési programot kellene ajánlaniuk, amelynek segítségével pontosan nyomon lehet követni a dózist és az időpontokat.

"Korábban főként azt tartottuk fontosnak, hogy a beteg tudja, miként hat a gyógyszer, és azt akartuk elérni, hogy személyes motivációt érezzen a gyógyszer beszedésére" - nyilatkozta Russell professzor. "Úgy gondoljuk azonban, hogy a gyakorlatban is hasznosítható tanácsok sokkal hasznosabbak: például, ha a kávégép mellé helyezzük el a reggeli gyógyszeradagunkat, vagy ha mobiltelefonunkban emlékeztetőt állítunk be a szükséges időpontokban."

Russell és Ruppar vizsgálatai szerint a helytelen gyógyszerszedés rengeteg anyagi és erőforrás-problémát okoz az egészségügynek: "A betegek gyakran azzal mennek vissza orvosukhoz, hogy a felírt gyógyszer nem hatott. Ekkor újabb szereket írnak fel nekik, amivel tovább növelik a költségeket és az esetleges komplikációk kialakulásának esélyeit. A legtöbb ilyen esetben, ha a beteg megfelelően szedte volna a gyógyszert, nem kellene újra orvoshoz fordulnia, tehát időt és pénzt takarítana meg nemcsak az egészségügynek, de saját magának is."

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)