Nem mindegy, milyen nevet választunk egy randioldalon

Nemcsak az fontos egy randioldalon, hogy jó fotónk legyen kint, és jó legyen a kezdőmondatunk, hanem a nevünk is fontos: főként az, hogy nevünk első betűje az ABC első felében legyen, derül ki egy új tanulmányból, amely az Evidence Based Medicine szaklapban jelent meg.

A kutatók arra próbáltak rájönni: mi kellhet ahhoz, hogy megtörténjen az első szerencsés találkozást egy randioldalon férfiak és nők között? Mindehhez pszichológiai, szociológiai, viselkedéstani és IT-szempontokat is figyelembe vettek: hosszas kutatásukat követően mintegy 86 tanulmány elvi és gyakorlati összességét vették alapul, ebből állítottak össze két listát: mit ajánlott és mit nem szabad csinálni az online randioldalakon ?

Nagy korkülönbség Ha egy pár két tagja között nagy a korkülönbség, néhány "speciális" problémára is fel kell készülniük, nem csak a szokásos konfliktusokra. De melyek a leggyakoribb veszélyei egy olyan kapcsolatnak, ahol nagy a korkülönbség? Milyen lehetséges megoldásokat találhatunk a problémára? Íme néhány fogódzó, kattintson! A névválasztás például kifejezetten fontos: érdemes kerülni azokat a szavakat, amelyek negatív dolgokra utalnak és érdemes játékosabb, pozitívabb csengésű szavakat használni. Érdemes tudni, hogy a férfiak jobban vonzódnak azon nevekhez, amelyek a csábosságra, jó külsőre utalnak, a nők inkább az intelligenciát tükröző neveket tartják előnyösnek. Ami azonban még fontosabb: érdemes olyan nevet választani, ami az ábécé első betűi között van, maximum az első felében. Ez azért van, mert többféle sikerbesorolás (a kereseti osztályok vagy az oktatási értékelések) az ábécé betűihez köthetőek: minél közelebb vannak az A-hoz, annál nagyobb sikert jelentenek.

Ami a képeket illeti: mindenképpen legyen egy olyanunk, amin igazi mosoly van. Ne csak selfiejeink legyenek, ha csoportképeink is vannak, az azt jelzi másoknak, hogy van baráti társaságunk és velük is tudjuk jól érezni magunkat, ha a kép közepén vagyunk és ha még hozzá is nyúlunk valakihez (lehetőleg a felkar környékén), az annál jobban üzeni másoknak, hogy barátságosak vagyunk és fontosak. A nők számára az is felkelti az érdeklődést, ha más nők mosolyognak rá a fényképeken. (Szintén érdemes tudni a hölgyeknek, hogy a férfiak akkor figyelnek fel rájuk a legjobban, ha van rajtuk vörös színű ruha vagy kiegészítő.)

Nem mindegy milyen nevet választunk a társkereső oldalakon

Nem mindegy milyen nevet választunk a társkereső oldalakon

Ha státusz- vagy profilnyitó egymondatos üzenetről van szó: ne használjunk bonyolult szavakat, nem fogunk intelligensebbnek tűnni tőle. Az emberek vonzódnak azon szavakhoz, amiket könnyű megjegyezni és kiejteni, ha pedig könnyebben tudják feldolgozni az információt, az növeli a kedvelhetőséget. Ha rá tudunk venni valakit, hogy elgondolkodjon üzenetünkön és addig is több ideje van arra, hogy nyitóképünket lássa, nagyobb esélye van annak, hogy megkedvel minket.

Ami pedig a profilunkra írt szöveget illeti - 70:30 arányban írjunk arról, hogy kik vagyunk és kit keresünk. A kedvelhetőség pedig fontosabb annál, hogy mit értünk el az életben, az őszinteség és hitelesség pedig felkelti az érdeklődést. Úgyhogy magunkat adjunk és ne színezzük ki a valóságot, úgyis hamar kiderül a találkozások alkalmával, hogy mi volt igaz és mi nem.

Ki kapta minden idők legszebb szerelmes levelét? Szintén fontos lehet, hogy mely tulajdonságok a legvonzóbbak. A férfiak a külsőt, a fizikai fittséget nézik, a nők pedig a bátorságot és a kockázatvállalást értékelik a férfiakban: jobban, mint a kedvességet. Ami pedig a humorosságot illeti: jobb megmutatni, mint beszélni róla. Egy humorosan, stílusosan megírt profil sokkal sikeresebb lesz, mint az a félmondat, hogy "amúgy humoros is vagyok" - teszik hozzá a kutatók.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)