Minden betegség előre jelezhető egyetlen vérvétellel!

A jövő diagnosztikája egyetlen vérvételen alapul, a szervezet immunrendszerének állapotából, az abban zajló folyamatokból képesek lesznek meghatározni, hogy milyen betegség vár a páciensre 1 hónap, vagy akár 1 év múlva.

Az immunrendszer állapotának vizsgálatából nyert információkat több országban is kutatják, Moszkvában az "Immun-kulus" orvostudományi kutatóközpontban professzor Alekszandr Poletajev vezeti a projektet.

"Ha az immunrendszerében vannak gyenge pontok, és valamely betegség kialakulása épp folyamatban van, akkor ezt látjuk, és esélyt kapunk annak megelőzésére" - magyarázta a professzor.

Az immunrendszer a szervezet páncélzata, védőpajzsként véd az idegen behatolóktól, a vírusoktól, gombáktól, baktériumoktól. Amikor az immunitás gyengül, mi is kezdünk megbetegedni.

Igen sok onkológiai betegség pont az immunrendszer gyengüléskor kezd kialakulni, mivel a szervezetben naponta képződnek rákos sejtek, de azokat mindig megsemmisítik a védősejtek. Ha azonban az immunrendszer gyengül, akkor a rosszindulatúan szaporodó sejteket nem sikerül eltakarítani.

A szervezetben lévő úgynevezett autoantitestek mennyiségének meghatározása ad támpontot arra, hogy milyen állapotban vagyunk. Minden egészséges embernek nemtől és kortól függetlenül naponta körül belül azonos mennyiségű autoantitestje képződik. Ezek eltávolítják a szervezetből a több millió elhalt sejtet. Minden egyes szervnek vagy rendszernek vannak saját szemétgyűjtői. És amikor még észrevehetetlen egy betegség, egy szerv meghibásodása, molekuláris szinten már megkezdődik a szerv sejtjeinek intenzív elhalása, a szemétgyűjtők maximális kapacitással dolgoznak - ez pedig "látható" vérvizsgálattal. "A vérvizsgálatból kiderül az autoantitestek száma, ilyen módon tudjuk hogy milyen közel áll az ember egy fejlődő megbetegedés útján" - magyarázza Poletajev professzor.

A tudósok már régen ismerik ezt az összefüggést, ellenőrizték, hogy mekkora többlet figyelmeztet a közelgő megbetegedésre. A módszert sikeresen tesztelték 4 évig több orosz klinikai centrumban. A pácienseknek előre megmondták, hogy milyen betegség várható, és figyelték, hogy az idő előre haladtával melyek alakulnak ki. Az eredmények annyira meggyőzőek voltak, hogy az orosz Egészségügyi Minisztérium jóváhagyta a vizsgálati módszert. "Hasonló kutatások folynak Izraelben, Kanadában, az USA-ban, Angliában, Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Brazíliában és Ausztráliában. Oroszország jelenleg vezető szerepet játszik ebben a kutatásban, szorosan együttműködve a külföldi tudósokkal" - mondja Poletajev professzor.

A végső cél az, hogy ezeket a teszteket bevezessék a klinikai gyakorlatba. Poletajev professzor szerint a leglátványosabb eredményeket a vércukor immun-diagnosztikában érték el az igen gyakori, de megelőzhető megbetegedések közül. "Ha az látszódik a vérképből, hogy a hasnyálmirigy autoantitestek mennyisége állandóan növekszik, akkor biztosra vehető, hogy az emberi szervezetben alakulóban van a diabétesz. Maga a betegség már csak akkor jön létre, amikor az inzulinképző sejteknek elhal a 85 százaléka. A diagnosztika fejlődésével azonban már akkor felismerhető a folyamat, amikor még csak a sejtek 30-40 százaléka pusztult el, így lehetőség van leállítani azt" - magyarázta Poletajev professzor.

Ugyanígy előre jelezhető például egy trombózis kialakulása, és alkalmazható a máj, a tüdő, a vese megbetegedéseinek korai diagnosztikájában. Ez az orvostudomány új kórmegelőzési szintje, amikor nem a betegséget kezelik, hanem a megelőző állapotot.

Egyenlőre az onkológiában még nem sikerült átütő eredményt elérni, de Poletajev szerint lehetséges, hogy már 1 év múlva megjelenik olyan teszt, amely lehetővé teszi a daganatok növekedésének előrejelzését. Amerikai tudósok például biztosak abban, hogy tíz, maximum húsz év múlva ezek az immuntesztek ugyanolyan könnyen elérhetőek lesznek, mint jelenleg a vércukorszint mérése.

Forrás:
www.aif.ru/health/article/18750

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: