Kevesebb rákos beteg gyerek hal meg

Ha még nem is mindenhol, de az USA-ban jelentősen csökkent a rákban elhunyt gyermekek száma. Főleg a leukémiások esélyei javultak.

Az Amerikai Egyesült Államokban az elmúlt 15 évben a rákos gyermekek halálozási aránya jelentős mértékben csökkent. Míg 1990-ben egymillió lakosra 34,2 húsz év alatti beteg halála jutott, addig 2004-ben egymillió emberből csak 27,3 rákos gyermek halt bele a betegségébe. A halálozásban tapasztalható visszaesés az egyre jobb ellátásnak, s - főként a leukémia esetében - az egyre hatékonyabb gyógyító eljárásoknak köszönhető.

Az összes tumoros gyermek és fiatal mintegy harmada szenved leukémiában. A halálozási ráta 1990 óta nagyjából egyharmaddal csökkent, hála a korszerű kemoterápiának és őssejt-kezeléseknek. A gyermekek tumoros megbetegedései közül az idegrendszeri tumoros elváltozások képezik a második leggyakoribb csoportot, a megbetegedések ugyancsak mintegy harmadát.

A tumoros betegségek okozta gyermekhalandóság bizonyára örökletes okok miatt a fehérbőrűeket sújtja legjobban, és valószínűleg szociális okokból a latin-amerikai származású gyermekek körében érezhető legkevésbé a halálozási arány javulása. A statisztikusok úgy vélik azért, mert főként bevándorló családok gyerekeiről van szó, akik kevésbé tudják igénybe venni az egészségügyi ellátást. A fehérbőrű gyermekek közül minden évben 1,7%-kal kevesebben halnak meg rákban, a latin-amerikai származású gyermekek pedig évi 1%-kal kevesebben.

Miután a gyakorlatilag Magyarországon is valamennyi korszerű tumoros betegségekre alkalmazott gyógymód elérhető, e hír alapján itthon is reménykedhetünk a tumoros gyermekhalálozás visszaesésében.

Forrás: www.cdc.gov

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő