Befolyásolhatja az extrém fogyókúrát a társ

Azok a nők, akiket párjuk gyakran ösztönöz fogyókúrázásra, nagyobb valószínűséggel alkalmaznak egészségtelen módszereket testtömegük csökkentésére - derül ki az American Journal of Health Promotion szaklapban megjelent friss tanulmányból.

A Minnesota Egyetem kutatói Marla Eisenberg vezetésével 1294 húsz és harmincegy év közötti fiatalt kérdeztek meg fogyókúrás szokásaikról. Az alanyok mindegyike párkapcsolatban élt. A kutatók a kérdőívben az étkezési szokásokról kérdezték a résztvevőket, illetve arról, hogy partnerük fogyókúrázik-e, illetve ösztönzi-e őket fogyókúrára.

A megkérdezettek közel fele nyilatkozta azt, hogy partnere fogyókúrázásra ösztönzi , ezt az ösztönzést azonban inkább negatívnak illetve kritikusnak értékelték, mint támogatónak. A nők körében a rohamos falás közel kétszeresére ugrott, ha a partner "nagyon" ösztönözte a fogyókúrát (25,5 százalék), szemben azok között, akiket társuk egyáltalán nem ösztönöz erre (13,6 százalék). Összességében a megkérdezettek több mint 40 százaléka alkalmazott az elmúlt évben valamilyen extrém fogyókúrás módszert, ami a nők körében gyakoribbnak bizonyult (51,2 százalék), mint a férfiak körében (29,9 százalék).

A kutatók szerint ha valakit őszintén érdekel romantikus partnere testsúlya, erről úgy kell beszélnie vele, hogy nem a megjelenést, hanem egészségi állapotát hangsúlyozza, és a fogyókúrázás helyett inkább az egészséges életmód hosszú távú követésére összpontosít.

"A családok és párok azzal is tehetnek a Eljössz velem sétálni ? Jól esne a társaságod!", mint ha annyit közlünk vele, hogy "Ma este kihagyhatnád a fagyit."

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: