Az 50 első randi - a valóságban

Talán emlékeznek Az 50 első randi című filmre, amelynek hősnője elveszítette az emlékezőképességét, és ugyanabban a napban ragadt évekig. A brit Michelle Philpots számára mindez a rideg valóság.

A történet nem egyedi, a Bill Murray által alakított karakter is valami hasonló szituációba került az Idétlen időkig című vígjátékban, bár ő ott nem szenvedett semmiféle agykárosodást. A most 47 éves Michell Philpots azonban igen, 1985-ben egy motorbalesetet, majd később, 1990-ben egy másik fejsérüléssel járó esést. Mindezeknek köszönhetően 1994-ben komoly epilepsziát diagnosztizáltak nála, amely miatt jelentős mennyiségű agysejtje pusztult el.

Mindezek azt eredményezték, hogy Michelle számára 16 évvel ezelőtt megállt az idő. A nő nem képes megjegyezni hosszú távon semmit, gyakorlatilag minden egyes nap úgy ébred, mintha 1994-ben lenne. Az 50 első randi Drew Barrymore által alakított főszereplőjéhez képest azonban némi előnyben van (ha lehet ezt annak nevezni), mivel arra emlékszik, hogy nem emlékszik semmire. Férje, aki a kóros állapot kialakulása után három évvel vette el gyakorta fényképalbumokkal kell hogy bizonyítsa, hogy ki is ő valójában, de nem ez a legnagyobb probléma: a nő csak GPS navigációs készülékkel tud elmenni vásárolni, vagy bárhová, mivel e nélkül nem találna haza. Minden egyes kis információt a telefonjába, vagy kis sárga post it-okra kell hogy felírjon, hogy bármi is megmaradjon belőlük.

Michelle így nyilatkozott az állapotáról: "mikor kinézek az ablakon ébredés után, minden olyan, mint régen volt. Néha állítólag azt hiszem, hogy ez az egész csak rossz álom volt. De aztán tudomásul kell vennem, hogy ugyanazt a napot élem át újra és újra, mert a memóriám elveszett, és már soha nem fog visszatérni."

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra