A facebookozás egészségi előnyei

A közösségi oldalak rendszeres használatának negatív hatásairól már sokat hallhattunk. Szerencsére azonban pozitív oldala is van: léteznek esetek, amikor a Facebook vagy az Instagram böngészése kifejezetten jótékony hatású.

Segít az időseknek leküzdeni a magányt

Egy brit kutatás szerint a 60 és 95 év közötti korosztály számára kifejezetten jó ötlet közösségi oldalakat használni. Ez segíthet a szellemi frissesség megőrzésében, illetve csökkenti a szociális izoláltság, magányosság érzését. Ez azért fontos, mert több kutatás is igazolja, hogy a magukat magányosnak érző emberek könnyebben betegszenek meg és a szellemi hanyatlásra is hajlamosabbak.

Így teheti tönkre az internet a párkapcsolatunkat Az internetnek számtalan előnye van a villámgyors információszerzéstől a kapcsolattartáson keresztül a fényképek megosztásáig. Segítségével könnyebben intézhetjük pénzügyeinket, vásárolhatunk, és távol élő szeretteinkkel is beszélhetünk. A párkapcsolatokra azonban veszélyt is jelenthet. Kattintson a részletekért!

Krónikus betegségben szenvedőknek is segíthet

A krónikus betegségben szenvedők gyakran kutatnak olyan emberek után, akik hasonló dolgokon mennek át, mint ők. Számukra nagyon hasznosak a csoportok, ahol olyanok gyűlnek össze és kommunikálnak, akik ugyanazon mennek keresztül. Az ilyenkor kapott támogatás, illetve hasznos tapasztalatok, információk segíthetnek megbirkózni a betegséggel.

A közösségi oldalak az idősek elmagányosodását is enyhítik
A közösségi oldalak az idősek elmagányosodását is enyhítik

Ösztönöz a céljaink elérésére

Szeretnénk leadni öt kilót vagy lefutni az első öt kilométerünket? Egy kutatás szerint azok, akik megosztják ilyen jellegű terveiket, illetve fejlődésüket a közösségi médiában, ritkábban adják fel, illetve hamarabb elérik a céljukat. Ha - akár csak virtuálisan is - bevonunk másokat az életmódváltásba, akkor ez segíthet, hogy tartós változás álljon be a szokásainkban.

Orvosok számára is hasznos

Egy amerikai felmérés során orvosokat faggattak arról, hogy hatással van-e a közösségi média arra, hogy a betegeik milyen minőségű ellátást kapnak. 60 százalékuk igennel válaszolt, mivel a közösségi oldalakon keresztül tartja a kapcsolatot sok kollégájával, és gyakran innen értesül új fejlesztésekről, kutatási eredményekről is.

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: