A nap képe: kék villám Texas felett

A Big Bend Nemzeti Park felett sikerült lencsevégre kapni a különleges légköri jelenséget.

A Tejútrendszert, illetve a helyi élővilágot szerette volna megörökíteni a Texas államban lévő Big Bend Nemzeti Parkban Matthew Griffiths természetfotós, véletlenül azonban egy egészen különleges légköri jelenséget sikerült lencsevégre kapnia. Az államban az elmúlt napokban különösen zord volt az időjárás, jégesőtől tornádón át szinte minden kialakult, a fotós ezért is bízhatott benne, hogy igazán különleges képeket készíthet.

Ez sikerült is neki, a kik villámként (angolul blue jet lightningként) hívott jelenséget viszonylag ritkán sikerül fotón elcsípni. A spaceweatherarchive cikke szerint az ilyen villámok a viharfelhők felett jönnek létre és nem lefelé, hanem felfelé haladnak, akár 30-50 km magasságig is nyújtózkodhatnak az égbe. 

villámlás, időjárás
Kék villám Texas felett. Fotó: Matthew Griffiths/spaceweatherarchive.com
)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: