Hidratálás felsőfokon - Nobel-díjas technológiával

A kitűnő közérzethez elengedhetetlen bőrünk egészsége is. Ha nem ápoljuk megfelelően, akkor veszít nedvességtartalmából, így rugalmatlanná, élettelenné válik. Az Eucerin® termékfejlesztésének köszönhetően ma már ez a folyamat visszafordítható, így a bőr újra ragyogóvá és feszessé válhat. Az innovatív technológián alapuló AQUAporin termékcsalád idén új tagokkal bővül: már kaphatók a hidratáló testápolási termékek, az AQUAporin ACTIVE Frissítő tusfürdő és az AQUAporin ACTIVE Frissítő testápoló balzsam.

A teljes körű hidratálás a bőrben lévő vízszállító csatornák, az aquaporinok aktiválásának segítségével megy végbe. Erre egy Nobel-díjas kutatás során derült fény: 2003-ban Peter Agre, amerikai molekuláris biológus, kémiai Nobel-díjat kapott a sejtmembránban lévő víz-, illetve ioncsatornák működési mechanizmusának feltárásáért. Ez pedig lehetővé tette, hogy a cég kutatócsapata egy olyan új technológiát fejlesszen ki, mely hosszú távú hidratálást tesz lehetővé még a bőr mélyebb, epidermális rétegeiben is.

Bőrünkben a víz az aquaporin-hálózaton keresztül jut el a sejtek mélyebb rétegeibe, így óriási szerepe van a hidratálásban. Az UV-sugárzás káros hatásai miatt, a kor előrehaladtával az aquaporinok száma csökken, ezért a bőr veszít hidratáltságából a test teljes felületén.

A termékcsaládban a természet ihlette glüko-glicerol hatóanyag aktiválja a bőr saját aquaporin hálózatát azáltal, hogy elősegíti az új aquaporin csatornák létrejöttét. Az aquaporinok számának emelkedésével javul a bőr vízáteresztő-képessége, így a nedvesség a mélyebb rétegekből eljut a legfelső rétegekbe is. A termékek használatával a bőr teljes területén kellően hidratált és rugalmas lesz.

A laboratóriumi kutatás egyértelműen kimutatta, hogy a termékek használata szignifikánsan növelte a bőr nedvességtartalmát azokhoz képest, akik nem használták az Eucerin® termékét.

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Miért feketék a mitesszerek?

Tippek

20-30 perces, néhány fogásból álló arcmasszázs is sokat lendít az arcbőr vérellátásán, frissességén, üdeségén és feszességén. Használjon hozzá tápláló arckrémet.