Tippek a melatoninszint serkentésére

A melatonin nevű hormont testünk azért termeli, hogy könnyebben el tudjunk aludni. Az alvászavarral küzdők gyakran szednek melatonint tartalmazó táplálékkiegészítőket, de érdemes először inkább természetes módszerekkel próbálkozni.

Töltsünk a napon mindennap 10 percet!

Egy kevés napon töltött idő javíthatja az alvásunk minőségét, és kutatások szerint az esti melatonintermelést is élénkíti. A szervezet nappal is termel melatonint , de ha napközben nem megyünk ki a fényre, akkor a hormon termelődése nem mindig lesz kiegyensúlyozott.

Töltsünk a napon minden nap 10 percet
Mindennap legalább 10 perc napfény

Vegyünk meleg fürdőt, mielőtt lefekszünk!

Kutatások szerint a meleg fürdő nemcsak megnyugodni segíthet, hanem abban is, hogy a szervezet több melatonint termeljen.

A melatonin lehetséges mellékhatásai - részletekért kattintson !

Este kerüljük a kék fényt!

A különböző elektromos eszközökből, monitorokból áradó kék fény blokkolja a melatonin termelődését. Éppen ezért a lefekvést megelőző egy órában érdemes elkerülni minden olyan dolgot, ami kék fényt bocsát ki magából, illetve az is jó ötlet lehet, ha beszerzünk egy szemüveget, amelynek lencséje blokkolja a kék fényt.

Együnk édes gyümölcsöket!

Kutatások szerint bizonyos édes gyümölcsök, mint az ananász, a banán vagy a cseresznye megemelik a melatoninszintet. Ha este valami édességre vágyuk, érdemes ezek közül választani valamit.

Legyen sötét a hálószoba!

Egy jó redőnybe vagy sötétítőfüggönybe is érdemes lehet befektetni, a szervezet melatonintermelése ugyanis teljes sötétségben a legoptimálisabb. Kövessünk el mindent annak érdekében, hogy hálószobánk a lehető legsötétebb legyen.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +7, +12 °C

Kezdetben erősen, majd változóan felhős időre van kilátás, főleg a nap első felében többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Erős lesz a nyugati szél, 13, 18 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, mellett ingadozhat a vérnyomás, kismértékben a szívbetegek állapota is romolhat. A szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, és pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. Az óraátállítás miatt érdemes kicsit előrébb hozni a lefekvés időpontját! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: