Tanuljunk önmasszázst!

A masszázsnak rengeteg pozitív egészségügyi hatása van, ám sajnos nem mindig van lehetőségünk szakemberrel masszíroztatni. Az önmasszázzsal azonban mi magunk is javíthatunk a fizikai állapotunkon és a hangulatunkon is javíthatunk.

Először is, készüljünk fel a masszázsra! Vegyünk egy meleg fürdőt vagy forró vizes zuhanyt, ez „fellazítja” az izmokat, fogékonyabbá teszi őket a masszázsra. A fürdéshez használhatunk speciális fürdősót is – ezt akár mi magunk is elkészíthetjük otthon, keserűsóból és illóolajokból. A masszázshoz használjunk olajat, ez ugyanis kellemesebbé teszi a mozdulatokat, emellett a bőrünknek is jót tesz. Az olajat rövid ideig melegítsük fel a tenyerünkben.

Először masszírozzuk át a nyakat és a vállat! Ez segíthet például a fejfájás leküzdésében. Először simogató mozdulatokkal dörzsöljük át a vállat és a nyak két oldalát, ezután kis, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a vállat, a nyak hátsó részét, illetve a hátunk felső részét is, ameddig elérjük. Miután ezt a területet alaposan átgyúrtuk, nyújtóztassuk meg és mozgassuk át a vállakat.

Ezek a legnépszerűbb, leggyakoribb masszázsformák, a szépségszalonokban, gyógyszállókban, fürdőkben, wellness központokban nagy népszerűségnek örvendő regenerációs és fájdalomcsillapító módszerek. A hasi masszázs nagyon jó hatású lehet a menstruációs fájdalmak, illetve a székrekedés esetén. Feküdjünk a hátunkra, tegyük a tenyerünket a hasunkra, a köldökünk fölé, majd óvatos, lassú, simító mozdulatokkal masszírozzuk át a hasat, fentről lefelé haladva. A köldök alatti részt körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át.

A hátunk masszírozásához használhatunk egy kisebb labdát (például teniszlabdát) vagy szorosra összetekert törülközőt is. A labdát szorítsuk a hátunkkal a falhoz, majd kezdjünk el mozogni úgy, hogy a labda görgetve kimasszírozhassa a hátunkban lévő csomókat. Az összetekert törülközőt tegyük a földre, feküdjünk rá háttal, és „guruljunk” át rajta többször is. A labdás módszert használhatjuk arra is, hogy a talpunkat felfrissítsük: egy teniszlabdát vagy kisebb „tüskés” labdát görgessünk a lábunkkal előre-hátra, majd írjunk le a labdával kis köröket is.

Arcmasszázzsal a finomabb ráncokat is eltüntethetjük

A kezek és a karok masszírozásához először simítsuk át a karjainkat többször is, míg fel nem melegszenek. Gyúró mozdulatokkal masszírozzuk át a karokat lentről felfelé haladva. A kezünk masszírozását kezdjük a tenyérnél, a másik kezünkkel óvatosan nyomkodjuk át a tenyerünket, majd dörzsöljük át és húzogassuk meg az ujjainkat. Hasonló mozdulatokkal masszírozhatjuk át a lábakat és a talpunkat is.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Az aranyeresség leggyakoribb tünete

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)