Sziporkáznak az egészséges fiatalok a multivitaminoktól

A Northumbria Egyetemen végzett kutatások felmérik, hogy egészséges férfiaknál egy szabadalmaztatott multivitamin és egy ásványi anyag kiegészítő miként javítja a hangulatot és a mentális teljesítményt, miközben csökkentik a stresszt, a mentális fáradtságot és a kimerültséget.

Online is rendelhet multivitamint , házhoz szállítják!Egy véletlenszerű, kettős-vak és placebo-kontrollált vizsgálatban 215 teljes munkaidős foglalkoztatású, 30 és 55 év közötti férfi kapott vagy szabadalmaztatott multivitamin készítményt, vagy placebót 33 napon keresztül. A két csoportot megvizsgálták a teszt elején és végén egy tucat kérdőívvel a hangulatról, stresszről és egészségről, valamint a fizikai és szellemi feladatokról. Ezek közt fejszámolásos matematikai példa is volt.

A kezelés előtt nem volt szignifikáns különbség a placebo csoport és a multivitamin csoport teljesítménye közt. Azonban 33 nap után a multivitamin csoport értékei jelentősen javultak. Az általános mentális egészség jobb lett, csökkent a stressz és növekedett az "életerő". A feladatmegoldás tekintetében szintén javultak. Ezt követően a "mentális fáradtság" értékei is csökkentek az intenzív szellemi feldolgozás előtt és után. A placebo-csoportban nem jelentkezett szignifikáns változás.

Vitaminok és ásványi anyagok

"Összességében ezek az eredmények arra utalnak, hogy a tápláltsági állapot javítása, akár kiegészítőkkel, ha szükséges, hasznos lehet a férfi a lakosság számára" - mondja Northumbria Egyetem professzora, David Kennedy, a vizsgálat vezetője. "Azt feltételeztük, hogy a résztvevő férfiak elégedettek a jellemző tápláltsági állapotukkal. Ugyanakkor az a tény, hogy egyszerű B- és C-vitamin, illetve ásványi kiegészítők segítségével javíthattak a hangulatukon, a mentális egészségükön és az életerejükön, illetve teljesítményükön azt jelzi, hogy a társaság az optimálisnál rosszabb mikrotápanyag-állapotban volt a kezdetektől fogva."

"Tudjuk, hogy a központi idegrendszer optimális működése számos mikro-tápanyagtól függ, és bőven van epidemiológiai vizsgálat olyan értékekkel, mely egyértelműen utal a mikro-tápanyagok és a pszichológiai működés közötti kapcsolatra" - folytatta Kennedy. "A C-vitamin például az agyban a leggyakoribb antioxidáns, és legnagyobb koncentrációban a neuron-gazdag területeken található."

Animáció: HáziPatika.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +17 °C

A felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő valószínű. Csapadék a reggeli órákban a délnyugati, déli határvidéken még előfordulhat, de napközben már nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten, keleten néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. A hidegfront lassan levonul, de a nyomában megmaradhat még a vérnyomás-ingadozás, fejfájás, gyengeség és erősödhetnek az ízületi panaszok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra