Szexuális fenyegetés a vörös szín a nők számára

Egy új tanulmány szerint a nők úgy gondolják, hogy a vörös színt hordó nőket jobban érdekli a szex és kevésbé hűségesek, mint azok a nők, akik például fehéret vagy zöldet hordanak.

"A nők ruhájának színe befolyásolja azt, hogy az őket körülvevők férfiak és nők mit gondolnak róluk" - nyilatkozta Adam Pazda, a University of Rochester társadalompszichológusa, a tanulmány egyik szerzője. "A nők határozottan nem akarják, hogy más, vörösbe bújtatott nők a barátjuk közelében legyen" - tette hozzá.

Pazda egy korábbi kutatásból indult ki, amely szerint a férfiak úgy vélik, a vörös színt hordó nőket jobban érdekli a szex és kíváncsi volt, a nők mennyire osztják ugyanezt az elképzelést, úgyhogy három különböző színkísérletet végzett egy nőkből álló tesztcsoporttal.

Egy elismerő pillantás, kedves szavak, egy véletlen érintés, egy pajkos összemosolygás. Ártatlan flört, vagy egy új kapcsolat kezdete? Mi az, ami még belefér egy házasságba? Maradjunk, vagy menjünk, ha az új érzés többet jelent, mint az otthon biztonság. Haérdekli a cikk folytatása, kattintson! Az első két kísérlet során vörös és fehér színű ruhákba öltözött nők fotóit kellett megnézniük, a harmadikban zöld színű ruhák váltották fel a fehéreket.(Mindezt azért, mert a fehér szín gyakran a tisztasággal és a szűziességgel kapcsolódik össze és egy olyan színt akartak vizsgálni, amelyhez kevesebb érzelmi töltet kapcsolódik.)

Az első kísérlet során a nők megnézték egy fehérbe öltöztetett nő képét, majd utána ennek a képnek azt a változatát, ahol átszínezték a fehér ruhát vörösre. A kérdésre, hogy melyiküket érdekelheti jobban a szex, az összes nő azt válaszolta, hogy a vörös ruhájút.

A második kísérletben a nők ugyanezeket a fotókat nézték meg és arra kellett válaszolniuk, hogy mit gondolnak a látott nők hűségéről és pénzügyi helyzetéről. A nők döntő többségben úgy vélték, hogy a vörös ruhájú megcsalná partnered, de nem voltak ítélkezőek pénzügyi helyzetével kapcsolatban. "A nők a hűséget derogálják, nem az olyan mindennapi dolgokat, mint a pénz mennyisége" - mondta Pazda.

A vörös ruha fenyegetés?

A harmadik kísérletben vörös, majd zöld ruhában látták ugyanazt a nőt. Amikor feltették nekik a kérdést, hogy melyikükkel mernék egyedül hagyni a barátunkat, az összes nő azt válaszolta, hogy a zöld színűvel. "A nők úgy vélik, vörös ruhájú társaik kevésbé hűségesek, rácsapnak erre a motívumra és ez egyfajta védekező reakciót vált ki belőlük" - mondta a kutató.

Több oka is lehet annak, hogy a vörös szín miért kapcsolódik össze a szex fogalmával. Pazda szerint a vörös gyakran jelképezi a szerelmet és a szexuális vágyat a társadalomban, gondoljunk csak a Valentin-nap piros színkavalkádjaira - vagy a vöröslámpás negyedekre. De a társadalmi kondicionálástól függetlenül biológiai oka is van a vörös értelmezésének.

"A nők kipirulnak szexuális izgatottság esetén" - mondta Pazda. Hogy a nők tudatában vannak-e annak, hogy a vörös színárnyalatok ruhájukon vagy arcukon jelzésértékűek a szexszel kapcsolatban, arra a tanulmány nem tér ki. A kutató szerint a nők esélyesebben hordanak vöröset, amikor hordanának vöröset, hogy szexet szerezzenek - elmondása szerint ehhez új kísérleteket kell majd végezniük.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: