Nemzetközi kutatás a nők szexuális szokásairól

Magyar nők szexuális szokásaival, védekezési módszereivel kapcsolatos kutatás eredményeit publikálta egy nemzetközi piackutató cég. A felmérés során több mint 7000, 15-49 éves nőt kérdeztek meg 14 országban, köztük Magyarországon is.

A Richter számára a nőgyógyászati terápiás terület kiemelkedő jelentőségű, melyben a Társaság világviszonylatban is az egyik meghatározó szereplő. Árbevételének mintegy harmada származik a nőgyógyászati készítményekből. Ma már azon vállalatok közül, amelyek világszerte nőgyógyászati termékekkel foglalkoznak, a Richter rendelkezik az egyik legszélesebb termékválasztékkal, s folyamatosan bővíti portfólióját.

A cég a nőgyógyászati vonalon is belépett az originális kutatási területre, olyan készítményekkel, amelyek terén jelentős, kielégítetlen orvosi igény mutatkozik, mint például a mióma vagy az endometriózis kezelése. A több mint 110 éve sikeresen működő cég magas szellemi hozzáadott értékű termékeket állít elő. Fontos célja, hogy megbízható és stabil partnerként álljon a nők rendelkezésére, ezért nagy hangsúlyt fektet igényeik megismerésére.

A magyar nők szeretik a jó szexet

A Richter Gedeon Nyrt. a Millward Brown piackutató céget felkérte, hogy átfogó nemzetközi kutatást végezzen a nők szexuális szokásairól, a választott védekezési módszerekről és a sürgősségi fogamzásgátlásról. A kutatásban több mint 7000-en vettek részt, köztük nyugat-európai (Egyesült Királyság, Ausztria, Spanyolország) és közép-kelet-európai országok, korábbi szovjet utódállamok (Litvánia, Oroszország, Kazahsztán ) és egy ázsiai ország (Vietnám). A kutatás célja megérteni a nők érzéseit, aggodalmait az együttléttel és a védekezési módszerekkel kapcsolatban. Szerte a világon a legtöbb nő egyetért azzal, hogy a jó szex az élet fontos része. A kutatás rámutatott arra, hogy a magyar nők aktív szexuális életet élnek.

A megkérdezettek 49%-a nyilatkozott úgy, hogy legalább heti két alkalommal van együtt a partnerével. A globális kutatásból kiderül, hogy a legaktívabb szexuális életet az oroszok élik, náluk átlagosan 2,63, ezzel szemben a nyugati szomszédunknál Ausztriában 1,77 együttlét jut egy hétre. A magyar párokra a heti 2,13 együttlét a jellemző.

Amennyiben a cél nem a családalapítás, a nők számára nagyon fontos kérdés a védekezés. Magyarországon számos módszert ismernek a nők: az óvszer (30%) és a folyamatosan szedett fogamzásgátló tabletta (28%) a legnépszerűbbek. A kutatásból kiderült, hogy az óvszerrel védekezők egyharmadának volt már "balesete". A hölgyek 33%-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy utólag vette észre, hogy a védekezésébe hiba csúszott. A probléma általában a nem megfelelő használatból fakadt (pl. az óvszer lecsúszott, esetleg kilyukadt).

Meglepően magas, 13%-nyi azok aránya hazánkban, akik a kockázatosabb megszakítást illetve a naptár módszert részesítik előnyben. Viszont tudni kell, hogy minden negyedik így védekező nő 1 éven belül terhes lesz (forrás: Pearl-index). A számos védekezési módszer ellenére a megkérdezett magyar nők 14%-ának volt már abortusza, a nem védett együttlét vagy a védekezési módszer alkalmazása során felmerülő hiba miatt. Az abortusz elkerülhető lenne, ha a nők nagyobb százaléka alkalmazná a sürgősségi fogamzásgátlás lehetőségét, amely 72 órán belül nyújt biztonságos megoldást egy nem védett, vagy nem megfelelően védett együttlét után.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők is lesznek felettünk és elszórt jelleggel várható zápor, zivatar. Az északnyugati megyékben a legkisebb az esély csapadékra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő. Fronthatás most szerencsére nem gyötör minket.