Mit bánunk meg a szexszel kapcsolatban?

A férfiak azt, hogy nem szexelhettek elég emberrel, a nők pedig azt, hogy nem a megfelelő emberrel kerültek össze - állítja egy korábbi tanulmány.

Sok minden megbánunk a szex terén

A University of Texas és a University of California kutatóinak közös, 2014-es tanulmánya arra mutatott rá, hogy mind a férfiak, mind a nők mást bánnak szexuális életükben . Ez a fajta bánkódás vagy sajnálat része a szexhez és a reprodukcióhoz kötődő evolúciós folyamatnak.

alkalmi szex szexuális kapcsolat szex szoptatás szüzesség szüzesség elvesztése evolúció
A férfiak és a nők mást bánnak szexuális életük során

"Az evolúció történetében a férfiak számára minden egyes kihagyott alkalom egy új szexuális partnerrel gyakorlatilag egy kihagyott reprodukciós lehetőség. Ez evolúciós szempontból igencsak költséges" - nyilatkozta Martie Haselton, a University of California társadalompszichológiai professzora, a tanulmány egyik szerzője.

Alkalmi szex Azok az emberek, akik élvezik az alkalmi szexet, kevésbé hajlamosak a depresszióra vagy a szorongásra. Ám akiket ez a leginkább feldob, azok inkább szexista, manipulatív férfiak. Olvasson tovább ! A férfiak három fő dolga, amiket sajnálnak: túl félénkek egy lehetséges partner megközelítése során (27 százalék), az, hogy nem voltak bevállalósabbak a szexben fiatalabb korukban (23 százalék), illetve hogy nem voltak bevállalósabbak szingliként (21 százalék). A nők ehhez képest teljesen más dolgokat sajnálnak: azt, hogy a a rossz emberrel vesztették el szüzességüket (24 százalék), hogy megcsalták aktuális vagy egy korábbi partnerüket (23 százalék), illetve azt, hogy szexuálisan túlságosan kalandozóak voltak (20 százalék).

"Az alkalmi szex következményei sokkal nagyobbak a nők, mint a férfiak számára, ez pedig nyilván alakítja érzelmi reakcióikat a szexuális kalandok terén még manapság is" - állítja Haselton. "A nők számára a szaporodási folyamat sokkal nagyobb befektetést igényel minden gyermek esetén, beleszámítva ebbe a kilenc hónap terhességet és potenciálisan még két év szoptatást is."

Sokkal több nő, mint férfi élte meg legnagyobb sajnálni való dologként azt, hogy "egy fizikailag nem vonzó partnerrel" töltöttek el időt. Emellett ugyan mindkét nem egyenlő arányban (56 százalék) vett részt alkalmi szexben , de a nők nemi identitásuktól függően sokkal gyakrabban és intenzívebben fejezték ki sajnálatukat emiatt.

A tanulmány három vizsgálaton alapszik, amely körülbelül 25 ezer ember tapasztalatait és véleményeit foglalja össze, maga a tanulmány pedig az Archives of Sexual Behavior szaklapban jelent meg korábban.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.