Meglepő tények az erogén zónákról

Az erogén zónákról keveset tudunk, jóllehet testünk számos pontján előfordulnak. Most néhány érdekességet gyűjtött össze róluk a Nerve.com.

A férfiaknak és a nőknek ugyanannyi erogén zónája van, a "legnépszerűbbek" pedig a nemi szervek, a fülek, a comb belső része és az ajkak. De nézzük, mit érdemes még tudnunk ezekről az érzékeny területekről.

1. Kétféle erogén zóna létezik: a specifikus és a nem-specifikus. Ez utóbbiak közé azok tartoznak, amelyek amúgy "normálisak", de azért sok idegvégződés vagy szőrtüsző található rajtuk. Ilyen a nyak, a karok oldalrésze, a fülcimpa, illetve az "oldalunk", vagyis a test oldalsó részei.

2. A specifikusan erogén zónák közé tartoznak azok a területek, ahol a bőr és a nyálkahártya találkozik, gyakorlatilag a nemi szervek tájékán lévő bőr. Ilyen például a szeméremajak, a hímvessző makkja, a klitorisz, a gát és az anális régió. Alapjában véve ezeket szokták erogén zónáknak nevezni, amelyek közvetlenül szexuális izgalmat váltanak ki. Ezeknél az idegek közelebb vannak a bőr külső felszínéhez.

Erogén zónák. Meglepő dolgok. (Fotó: Europress)

Erogén zónák. Meglepő dolgok. (Fotó: Europress)

3. Közhely, de erogén zóna a Nerve.com szerint az agy is. Minden erotikus érzés az agyban kezdődik.

4. A nők 81,5 százaléka tartja erogén zónának a melleit és a mellbimbóit. A férfiaknál ez az arány csak 51,7 százalékos.

5. A tudomány szerint a férfiaknak ugyanakkor éppen annyi erogén zónája van, mint a nőknek.

6. A tanulmányok szerint a "legnépszerűbb" erogén zónák (nemtől, rassztól, földrajzi helytől, szexuális orientációtól függetlenül) a nemi szervek, a fülek, a comb belső része és az ajkak.

7. A köldök egy különös, de igencsak erogén zóna. Egyesek érezhetnek a környékén is erotikus izgalmat. A köldök és a nemi szervek szövetei egyébként is azonos eredetűek. Míg egyesek azonban erotikusnak érzik ezt, másokat csiklandoz, vagy éppen vizelésre ingerel.

8. Mindenkinél más zóna a "legerogénebb" . Ami egyeseknek "tetszik", a másoknál nem feltétlenül válik be. A nők a nyakszirtet, illetve a tarkójukat például 7,51 pontra értékelik egy kutatás szerint a tízes skálán, "erogén" szempontból. Ám a férfiak ezt csak 5,65-re tették.

9. A legkevésbé erogén zóna a könyök, a sípcsont, a térdkalács, az orr és a homlok.

10. A Journal of Sex Medicine tanulmánya szerint a nők erogén zónái közül a mellbimbók és a klitorisz válaszol a leginkább a vibrációra (rezgésre) és a nyomásra egyaránt. A Nerve.com szerint ez megmagyarázza a szexuális segédeszközgyártás létjogosultságát.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.