Hamarosan itt a női potencianövelő

Hamarosan piacra dobhatják a nőknek kifejlesztett potencianövelőt. Szakértők szerint azonban a "kék pirula" valójában nem jelent majd megoldást a nők libidócsökkenésére.

Egyre több nő veszti el érdeklődését a szex iránt. A BMJ Open nevű orvosi folyóirat ötezer, 16 és 74 év közötti nő körében végzett felmérést, amelyből kiderült, hogy a résztvevők harmada az elmúlt évben több hónapon keresztül szenvedett a szexuális vágy hiányától.

A szexuális vágy hiánya tönkre is tehet egy egyébként jól működő párkapcsolatot. Mielőtt azonban a szakítás mellett döntenénk, érdemes megvizsgálni, mi állhat a probléma hátterében. Részletekért kattintson!

De míg a férfiak erekcióproblémáira már húsz éve van megoldás a jól ismert kék pirula formájában, addig a női libidócsökkenés kezelésére még nem létezik ilyen csodaszer. De ami késik, nem múlik: amerikai tudósok évek óta fejlesztenek egy tablettát, amely reményeik szerint kezelni tudja majd az úgynevezett női szexuális diszfunkciót. A fejlesztés jelenleg a klinikai vizsgálatok harmadik fázisában jár - ez az utolsó szakasz, mielőtt a gyógyszert engedélyezni lehetne.

Egyre több nő veszti el érdeklődését a szex iránt
Egyre több nő veszti el érdeklődését a szex iránt

Nem a pirula a megoldás?

Ezzel párhuzamosan egyre több szakértő gondolja úgy, hogy a nők esetében nem "mindent megoldó pirulákra" kellene koncentrálni, hanem a vágyvesztés mögött meghúzódó súlyosabb problémákra. A női libidó ugyanis rendkívül összetett jelenség, amelyet számos lelki és fizikai tényező befolyásolni tud.

"A nők intimitást keresnek. Az intimitás teszi lehetővé, hogy befogadják a szexuális ingereket és felébredjen bennük a szexuális vágy" - vélekedik Dr. Catherine Hood szexuális tanácsadó.

A szakértők továbbá azt is hangsúlyozzák, hogy az alacsony libidót egyáltalán nem mindig okozza valamilyen mentális vagy lelki baj - sok olyan fizikális probléma létezik ugyanis, amely egyszerűen megöli a vágyat. Ilyen lehet például vaginizmus, vagy a hüvelyszárazság, amely állapotok fájdalmassá teszik az együttléteket. A szakértők szerint ezekben az esetekben ha a kiváltó okot kezelik, akkor a szexuális vágy is vissza fog térni.

"Lehet, hogy a gyógyszer segíthet, hogy megoldják a hormonális okokra visszavezethető libidóhiányt, ezek az esetek azonban csak kis részeit képezik a probléma egészének. A fizikai tényezőket pedig egyszerűen figyelmen kívül hagyja" - mondta Myra Robson női egészségügyi terapeuta, majd hozzátette: "olyan nőkkel találkozom, akik próbálnak jó szexuális életet élni, miközben komoly fizikai tünetekkel kell megküzdeniük. Ilyen például az endometriózis, amely komoly medencei fájdalmakat okoz; az inkontinencia, vagy a fájdalmas közösülést okozó dyspareunia. A női potencianövelő kifejlesztése helyett először ezekkel a problémákkal kellene foglalkozni."

Forrás: Daily Mail

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: