Ha nem megy úgy a szex, ahogy kellene

Ha egy párkapcsolatban nagy az eltérés a partnerek libidójában, az viszályokhoz vezethet. Érdemes ezért közelebbről is megvizsgálni az egyes partnerek szerepét a kapcsolaton belül.

A szexuális élet rendberakásához a legegyszerűbb szakmai segítséget kérni, lehetőleg képzett szex terapeutához fordulni tanácsért. De azelőtt, hogy szakemberhez rohanna mindenkinek megvan a lehetősége, hogy önmagáért is tegyen valamit. Joy Davidson, New York-i szakpszichológus szerint a következő kérdéseket érdemes higgadtan megvitatni.

Mi az, ami beindítja a partnert, akinek alacsony a libidója?

Léteznek-e olyan esetek, amikor ez a partner jobban motivált a szexuális akciókra? Miféle különbségek jellemzik azokat az időszakokat? Ezeknek a körülményeknek az elemzésére és az újbóli előidézésére tett kísérletekre is szükség van.

Mi az, ami beindítja a partnert, akinek alacsony a libidója?
Mi az, ami beindítja a partnert, akinek alacsony a libidója?

Ön játékos?

"Nézze meg, hogy mit csinál valójában!" - mondja Davidson. Majd a következőket kérdi: "A szexuális élete csak egy unalmas és rutin? Vannak dolgok a fantáziájában, amelyeket megosztana a partnerével? Olvas könyveket a szexuális lehetőségekről , vagy eljut a neten szexjáték oldalakra?" Egy olyan személynek, akinek alacsony a libidója, lehet kellemetlen az ilyen témákkal foglalkozni. "Ha kiborul az ilyen kérdések miatt, akkor úgy tűnik, hogy alacsony libidója" - jegyzi meg a pszichológus. Sőt talán a szexre úgy tekint, mint valami piszkos vagy szégyenteljes dologra, és az ilyen érzések megváltoztatásán alighanem szakembernek kellene dolgozni. "Ha a szexhez valaki negatívan áll hozzá, a libidóját is elnyomja" - jelentette ki Davidson.

<br />Mi folyik a hálószobán kívül?

Michael Krychman, kaliforniai szexuálpszichológus az úgynevezett környezeti szexualitás vizsgálatát is fontosnak tartja. Azaz annak a feltárását, hogy mi folyik alapvetően a hálószobán kívül. "Találkoztam olyan párokkal, akik ugyanabban a házban éltek, s különböző szobákból sms-eztek egymással. Vajon miért csodálkoztak azon, ha a szexuális életük bukórepülésre váltott" - szemléltette, hogy a távolságot olykor nehéz csak az ágyban legyőzni.

Forrás: Health

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +11 °C

A pára- és ködfoltok (legkésőbb délelőtti) feloszlását követően többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak Sopronnál fordulhatnak elő időnként élénk széllökések déli irányból. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.