Az alkalmi kapcsolatok nem hoznak kielégülést

Nagy figyelmet keltett korábban az interneten az a kutatás, amely kimutatta, hogy a nők kisebb valószínűséggel tapasztalnak orgazmust egy éjszakás kalandok során. Arra azonban már kevesebben figyeltek fel, hogy egyes nők soha nem élnek át orgazmust a közösüléstől.

Alkalmi szexben kötelező az orgazmus?

A kutatás főként azért került a figyelem középpontjába, mert utóbbi időben gyakran hangzott el kritikusan, hogy az "alkalmi kapcsolatok kultúrájában" élünk. A nemi kielégülés realitása azonban sokkal összetettebb, mint sokan gondolják.

Az egyájszakás kalandban nincs orgazmus, szex szexualitás orgazmus kielégülés egyéjszakás kaland alkohol alkalmi szex
Az egyájszakás kalandban nincs orgazmus?

A szexuális kielégülés olyan sok változóból épül fel, hogy a szakértők folyamatosan próbálkoznak egy mérőeszköz kidolgozásával. Az Indianai Egyetem szexológiai kutatóintézetének kutatói korábban megalkották a Quality of Sexual Experience (QSE -a szexuális élmény minősége) skálát. Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet most fejlesztett PROMIS skálája is hasonló. Az orgazmus csupán az egyik eleme ezeknek a skáláknak.

Van, akinek egyáltalán nincs orgazmusa Számos nőnek soha nincs, egyharmaduknak pedig közösüléstől soha nincs orgazmusa. Ennek ellenére sokuk nagyon élvezi a közösülést, ami rengeteg olyan agyi választ válthat ki, amelyek elősegítik a jóllét, a közelség és az öröm érzését.

A szexuális elégedettséget a körülmények még tovább bonyolítják. Egyre több kutatás mutatja, hogy a hangulat, köztük a depresszió, a szorongás, a bizalom vagy az intimitás, mind-mind jelentős szerepet játszanak az orgazmusban és az általános kielégülésben. Ez különösen a nőkre igaz, akiknek többnyire nyugodtabb, ellazultabb állapotra van szükségük az orgazmus eléréséhez, mint a férfiaknak.

És persze ott van az alkohol. Bár az alkohol fokozhatja a szexre való hajlandóságot, ha túl sokat iszunk, az már akadályozhatja a szexuális választ és az orgazmust. Az alkoholfogyasztás és az egy éjszakás kalandok gyakran kéz a kézben járnak, de természetesen ha alig ismerünk valakit, kicsi az esélye, hogy kiselőadást fogunk tartani neki az orgazmusunk elérését elősegítő kedvenc orális technikáinkról. Röviden tehát, bizonyára igaz, hogy vannak olyan férfiak, akik az egy éjszakás kalandok alatt önzően viselkednek, de a szexuális kielégülés túlságosan bonyolult jelenség ahhoz, hogy messzemenő társadalmi kijelentést tehessünk azzal kapcsolatban, hogy az egyéjszakás kalandok alatt is uralkodik a nemek közötti egyenlőtlenség.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.