Legyen a világ legrendezettebb embere!

Ezt úgy érdemes elkezdeni, ha rendet teszünk, mindenhol. A lakásunkban, az íróasztalunkban, a gépünkben, a fejünkben... mindenhol. Első körben ezt közvetlen környezetünkkel kell kezdenünk - a tiszta, rendezett környezetben élve pedig fejünkben is egyre nagyobb lesz a rend: aki nem hiszi, próbálja ki! Az alábbiakban ehhez gyűjtöttünk össze tippeket.

Hódítsuk meg a konyhát!

Első körben tegyük rendbe a spájzot és a hűtőt: ne csak a lejárt, megromlott ételeket dobjuk ki, hanem csoportosítsuk át őket úgy, hogy kevesebb tartót vagy dobozt kelljen tárolnunk. Rendezzük el úgy a konyhai eszközöket, felszereléseket, hogy minden ahhoz legyen közel, ahol használjuk: a poharak, tányérok és tálcák legyenek közel a pulthoz (vagy a mosogatóhoz), az edények pedig a tűzhelyhez – legalábbis ha ez megoldható.

A „hasonló a hasonlóval” elv jól működhet, így például a kávésbögrék és borospoharak mehetnek egymás mellé. A kisebb konyhai eszközök vagy csomagolt ételek nemcsak felcímkézett műanyag dobozokban, hanem akár a kevéssé használt tálakban is tarthatóak.

A fizikailag aktívabb emberek otthona is sokkal rendezettebb, míg a rendetlen háztartásban élők hajlamosabbak mozgásszegényen élni. Olvassa el, miért!

Takarítsuk ki a hálót!

Első körben válogassuk át ruháinkat és szabaduljunk meg a nem használt daraboktól. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb, de a ruhatár szelektálására egy trükkel gyorsabban is fel tudunk készülni: 180 fokkal elfordítva tegyük vissza azon vállfákat ruháinkkal a szekrénybe, amiket hordunk. Egy idő után jól fogjuk látni, hogy mik azok a ruhák, amiket egyáltalán nem hordunk. Ezeket viszont eladhatjuk vagy el is adományozhatjuk.

A gyakran hordott ruhadarabokat tegyük szemmagasságba

Az is működhet, ha a gyakran hordott ruhadarabokat szemmagasságban helyezzük el, a kevésbé hordott ruhákat szem alá, a különleges alkalomra hordott ruhákat fejünk fölé. Érdemes olyan bútordarabokat vásárolni, amiknek külön tárolórekeszei vannak: az ágyneműtartós ágy például alapvető hálószobaelem!

Jöhet a fürdőszoba

Első körben, ahogy eddig is, váljunk meg a régi dolgainktól. A szempillafestékek és szemceruzák nagyjából 3 hónapig jók, az alapozók és púderek két évig is használhatóak. Egyszerű megmondani, hogy a parfüm vagy a körömlakklemosó mikortól nem jó már, de ha nem vagyunk biztosak, két év után azokat is dobjuk ki. Ami a gyógyszereket illeti: akkor is dobjuk ki ezeket, ha lejárati idő előtt más színe, textúrája vagy szaga van. Végezetül az extra vécépapírgurigákat és a törölközőket tárolhatjuk a padlóra helyezett kosárban.

A dolgozóasztal

Dobjuk ki a felesleges papírokat, újságkivágásokat, régi blokkokat, éttermi számlákat: ezeket mind le is fotózhatjuk és feltehetjük a Pinterestre vagy a Dropboxba egy mappába, mielőtt kidobnánk az eredetit. A fontos pénzügyi papírokat helyezzük külön dossziéba! A személyes papírokat, megjegyzéseket és leveleket tároljuk jól elkülönítve! Az íróasztalon heverő dolgokat szortírozzuk a használat gyakorisága szerint: minél gyakrabban van szükség valamire, annál közelebb legyen a legfelső fiókhoz! Végezetül dugjuk az összes kábelt egy túlfeszültség-védett elosztóba!

És ami a számítógépet illeti…

Mindig legyen biztonsági másolatunk! Tárolhatjuk fontos dokumentumainkat és fotóinkat Dropboxban, iCloudban vagy akár Gmail-fiókunkban is. Ha sok kép van a gépen, érdemes használni a Picasa vagy a Flickr szolgáltatásait.

Ami az emaileket illeti: archiváljunk mindent, amire nincsen szükségünk! Archivált leveleink nem vesznek el, csak nem lesznek közvetlenül szem előtt. Ha egy levelet megválaszoltunk vagy a benne részletezett feladatot megcsináltuk, archiváljuk azonnal – egy idő után elérjük azt, hogy ha ránézünk emailjeinkre, tudni fogjuk, hogy milyen feladataink vannak még hátra. Az elérendő cél a misztikus „inbox zero”, amikor egy emailt sem látunk beérkezett leveleink között. Ez nem fog sokáig tartani, de ilyenkor tényleg azt fogjuk érezni, hogy jó tempóban küzdjük le a ránk zúduló feladatokat.

Forrás: Greatist.com

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső