Humánmeteo: migrént hoz a pénteki kettősfront (2022.04.07.)

Péntekre virradóan egy újabb front érkezik, így kettős fronthatás okozhat fejfájást és rosszullétet.

Pénteken gyenge kettős fronthatás érvényesül, napközben egyre erősebb intenzitással. Fokozatosan beborul az ég, elszórtan elered az eső, de nagy hideg nem lesz. Sajnos ismét egy nehéz nap áll előttünk! A tartós terhelés okozta igénybevétel miatt jelentkező tünetekről és a megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást .

sda
Migrénes rohamokat is okozhat a kettős fronthatás pénteken. Fotó: Getty Images

A meteogyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy április rászolgált a "bolondos" jelzőre: egymást érik a frontok, sajnos szinte egy percig sem pihenhet a szervezetünk. Most tovább folytatódik a rendkívül változékony időjárás, ismét egy kettős front fogja alakítani a humánmeteorológiai helyzetet. A panaszok tehát szokatlanul változatosak és összetettek lehetnek, és a lakosság nagy százalékát is érinthetik! A keringési panaszok és a fejfájás, migrén mellett most a figyelemzavarok és az ok nélküli fáradtság lehet a leggyakoribb, a lehangoltság és a tompaság miatt pedig csökken a teljesítőképesség, és a balesetveszély is rendkívüli módon fokozódik.

Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavar és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. A tartós fronttevékenység megviselheti, ha szívbetegséggel küzd. Ebben az esetben vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot.

A péntek esti óráktól erősödhetnek a tünetek, mert szombaton már intenzív kettős fronthatás hat a szervezetre. Érdemes pihenni, rákészülni a még nagyobb terhelésre. A szélre érzékenyek szintén egyre nehezebben viselhetik a fokozódó panaszokat, amennyiben ön is ide tartozik, fontos, hogy a kímélő programokat részesítse előnyben. A komfortérzeten a nyirkos, fényszegény idő is ront, a hőérzete pedig a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat. Helyenként szükség lesz az esernyőkre és a réteges öltözetre.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)