Humánmeteo: nem kedvez az idő a vérnyomászavaroknak

Vasárnap még nem ér el minket front, de a további melegedés és a nagy napi hőingás is megviselheti a keringési panaszokkal élőket.

Vasárnap a hűvös reggel, és az ezt követő gyors melegedés okozhat panaszokat, de a hőérzet délután már kellemes lsz. Hajnalban azonban még a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak, ez a következő egy-két napban átmenetileg enyhülni fog. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább erősödhetnek a keringési panaszok, amik mellé fokozott migrénhajlam is társulhat!

Nézd meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: A nappal hossza és a besugárzási energiamennyiség változása a légkörkörnyezeti hatások fő mozgatója, és közvetetten a szervezeti hatások kiváltója. Merőlegesbe áll a Föld tengelye! Mivel jár ez? Pontosan elmagyarázza a meteogyógyász.(x)

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat kellemetlenségeket a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek, amik estére ugyan átmenetileg mérséklődnek, de a következő reggeleken szintén igen intenzívnek ígérkeznek. Aki a melegfrontra fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, az enyhébb fejfájásra, migrénre is számíthat, de a napos idő okozta kellemesebb közérzet feledtetheti ezeket a kisebb panaszokat. Kissé álmosak, fásultak is lehetünk, csökkenhet a fizikai és a szellemi teljesítőképességünk.

meteorológia, fronthatás
Vasárnap a hűvös reggel, és az ezt követő gyors melegedés okozhat panaszokat. Fotó: Getty Images

Hajnalban főleg a völgyekben kifejezetten alacsonynak ígérkezik a hőmérséklet, így könnyen megfázhatunk, ha nem öltözünk megfelelően. Napközben a szél kissé csökkenti az érzett hőmérsékletet, de alapvetően egy kellemes tavaszi napban lesz részünk. A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsünk minél több időt a friss levegőn.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: