Humánmeteo: nem csak a szél okozhat komoly panaszokat

Vasárnap nem jön front, de a folytatódó hidegbeáramlás és sokfelé még az erős szél is okozhat markáns panaszokat.

Vasárnapra a hidegfront már elhagyta térségünket, de mögötte tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely az érzékenyeknél hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a terhelés kicsit sem mérséklődik, sőt, most is kifejezetten nehéz napok jönnek.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! A szokásosnál is keményebb lesz ez a hideghullám, ráadásul már sokan nem is számítottak rá. A komoly hatásai sem maradnak el! Hihetetlen: most ront ránk az igazi tél! Az egészségügyi hatásai mindenkit érintenek, mondja a meteogyógyász. (X)

Több napig ez a fagyos levegő fogja meghatározni a humánmeteorológiai helyzetet. Sőt, a jelentkező tünetek várhatóan fokozódnak. A réteges öltözködésre is különösen nagy figyelmet kell ezért fordítani. A csapadékos idő ugyan megszűnik, ám a hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, amely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. 

időjárás, meteorológia
A vasárnapi idő az érzékenyeknél hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. Fotó: Getty Images

Az előző napokban tapasztalt gyakori és erőteljes fronttevékenység igénybe vehette a szervezetünket, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növeljük a C-vitamin bevitelét, az étrendünkbe is igyekezzünkn beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenebbé is válhatunk.

Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye: néhol erős fagyokkal indul a nap, mindenhol elkél a vastag kabát, a sál és a sapka is! Csapadék viszont nem rontja a kint tartózkodást.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: