Humánmeteo: hidegcsepp okoz panaszokat

Pénteken a magasban zajló folyamatok hatására kettősfronti hatás érvényesül, ami sokaknál intenzív panaszokat okozhat.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a magassági front éppen olyan erős tüneteket is ki tud váltani, mintha közvetlen frontátvonulás zajlana. Pénteken a magasban zajló változások miatt sokan tapasztalhatnak kettősfronti panaszokat, például emésztési problémákat, fejfájást és vérnyomás-ingadozást. A tünetek többsége a következő napon is kitart, több hullámban kell intenzívebb tünetekre számítani.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Speciális időjárási helyzet alakult ki a térségünkben a magasabb légrétegekben, aminek Ön esetében is szokatlan és összetett tünetei jelentkezhetnek. Hidegcsepp zavarja a szervezetünket! Leginkább kettősfronti hatás jellegű tüneteket tapasztalhat, ezt magyarázza el a meteogyógyász! (X)

Mind a meleg-,mind a hidegfrontra érzékenyek enyhe migrént, illetve görcsös fejfájást tapasztalhatnak. A tünetek a keleti és a déli országrészben élőknek jelentkezhetnek hosszabb ideig és intenzívebben. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, fokozódó rosszullét is felléphet, napközben pedig állandósulhatnak a tünetek. A panaszok megszűnése estére sem várható, de már elkezdődik a mérséklődésük.

fejfájás, migrén, fiatal nő
Pénteken kettősfronti hatás okozhat sokaknál kellemetlen panaszokat. Fotó: Getty Images

A szabadban csökkenő hőérzetre és növekvő megfázásveszélyre számíthatunk, a légúti fertőzések terjedésének is kedveznek most a körülmények. Napközben némi csapadék is lehet, így érdemes esernyőt magunknál tartani.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: