Humánmeteo: erős melegfront okoz fejfájást

Pénteken melegfront hat a szervezetre. Az erős migrén mellett fáradtság és rossz hangulat lehet az uralkodó tünet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint melegfronttal kezdődik a még nagyobb terhelés, és ennél csak rosszabb jön. Pénteken a talajon kevésbé észrevehetően, a magasban azonban intenzíven zajlik egy melegedő folyamat, valamint melegfront is érkezik. A szervezetet érő igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé a szél sem mérséklődik.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! Van aki tagadja, de nagyot téved! Bizony van tavaszi fáradtság, és komoly problémákat is jelez sok esetben. A frontérzékenyeket különösen megterheli. Veszélyes is a tavaszi fáradtság! Már itt van! Messze túlmutat önmagán, magyarázza a meteogyógyász! (X)

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. A vérnyomásproblémákkal élőknél vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és a délkeleti területeken. Csökken a teljesítőképességünk, koncentrálási problémák léphetnek fel.

fejfájás, fáradtság, fiatal nő, iroda, kávé
Pénteken a melegfronti hatás és a szél is kellemetlen fejfájást okozhat. Fotó: Getty Images

Emellett erős szél is rontja a helyzetet, amely szintén kiválthat fejfájást, főként migrénes jellegű panaszokat. Ezenkívül az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, a gyerekek ilyenkor gyakran élénkebbek a megszokottnál, olykor kezelhetetlenné is válhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe.

Szabadtéren csapadékos és szeles időre számíthatunk. Fontos a kellően vastag, réteges öltözet, a szél miatt csökken a hő- és komfortérzet. Esernyőre is szükség lehet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: