Humánmeteo: az idei tél legmegterhelőbb időszaka jön

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül. Sok erős panasszal szembesülhetünk. A szívbetegeket is nagy terhelés éri.

Szombatra virradóan egy erős hidegfront éri el térségünket, ezzel összefüggésben egyre többfelé jelentkeznek a humánmeteorológiai helyzet markáns változása miatt érezhető panaszok. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az idei tél legmegterhelőbb időszaka köszönt ránk.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Sokan már a tél végében reménykedtek. Helyette olyan durva időjárásromlás érkezik, ami az időjárás-érzékenyekre fokozottan veszélyes. Drasztikus terhelésre készüljön. Időben figyelmeztet mai videójában a meteogyógyász. (x)

Fejfájás, izomgörcs és rosszullét lesz a szombati menü

Hajnalban a felhős időben még többfelé lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben már hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A szél viszont viharossá fokozódik, ez pedig sok panaszt felerősít. A fronthoz köthetően görcsös eredetű fejfájás, illetve erős migrén léphet fel – a viharos lökésekkel kísért légmozgás ezt is sokaknál fokozhatja.

fiatal nő fejfájással küzd
Fejgörccsel érkezik a hidegfront. Fotó: Getty Images

Mindemellett izomgörcsök és hasi panaszok is jelentkezhetnek, illetve többen ingerültek és feszültek lehetnek. A keringési panaszokkal és vérnyomásproblémákkal küzdők rosszullétre készüljenek, de a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. A görcsös bántalmak felerősödésével összefüggésben egyes kismamáknál esetleg nagyobb fájdalmak is jelentkezhetnek.

Egymást érik a frontok, nincs idő pihenni

Az elmúlt napokban egymást érték a frontok, így még az egészséges szervezet is kimerült. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minden szabad percünket pihenéssel töltsük, illetve próbáljunk nyugodt, stresszmentes környezetet teremteni magunk körül.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: