Akár 23 fok is lehet (2020.04.07.)

Tovább folytatódik a kellemes tavaszi időjárás, csapadékra nem kell számítanunk, és akár 23 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden felhőtlen, csapadékmentes időre van kilátás. A déli, délkeleti szelet a Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható, késő estére általában 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán folytatódik a kellemes tavaszi időjárás, az égen nem lesznek felhők, és csapadékra sem kell számítani. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de Sopron térségében élénk széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között várható.

Pólóban sem fogunk fázni kint a következő napokban
Pólóban sem fogunk fázni kint a következő napokban. Fotó: Getty Images

A csapadékmentesség árnyoldala

Bár a legtöbben örülnek a száraz időnek, a csapadékmentesség nem kedvez a növénykultúráknak, miután már a múlt héten a kritikus 40 százalék alá csökkent a felső 20 centiméteres talajréteg nedvességtartalma az ország túlnyomó részén - erre az OMSZ hívta fel a figyelmet hétfőn a honlapján.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció