Fáradtságűző

A fáradtságűző gyakorlatokat a nap bármelyik szakában végezheti. A gyakorlatok testedzési programja bemelegítő részének is ajánlott. Ne feledje: a testedzés - egészség és szépség!

Feküdjön a hátára. Térdét hajlítsa be és tegye talpra, terpeszben. Karját nyújtsa oldalra, vállmagasságban. Döntse mindkét térdét jobbra, majd balra. Válla, karja a térd döntögetése során maradjon a talajon! Ismételjen lassú ütemben néhányszor.

Térdeljen le és üljön a sarkára. Hajlítsa be könyökét, a tenyerét a feje felett érintse össze. Könyökét húzza kissé hátra. Domborítsa derekát, hátát. Fejét hajtsa le, könyökét pedig elöl közelítse egymáshoz. Innen vissza egyenes tartásba, lassú mozgással ismételjen néhányszor.

Hátonfekve talpak a talajon zárt térdekkel. Könyökét hajlítsa be, és az alkarját is fektesse a talajra. Könyöke vállmagasságban álljon. Döntse mindkét térdét oldalra, amennyire csak tudja. 3-4 másodpercig maradjon ebben a helyzetben, ezután döntse a másik oldalra. Ismételjen néhányszor. (Karját, vállát mindvégig szorítsa a földre!)

Térdelőhelyzetben karját emelje rézsutos magastartásba. Hasát húzza be! Innen: gömbölyítse gerincét és üljön le a sarkára, ezzel egy időben engedje le karját, és tegye keresztbe a vállán. Ebben a helyzetben lazítson!

Emelje mindkét térdét a hasa felé és derekát szorítsa a földre. Karja oldalt nyújtva vállmagasságban, és felfelé néző tenyérrel feküdjön. Nyújtsa fel mindkét lábát, közben mindkét kezével érintse meg a lábszárát. Feje maradjon a talajon, lábfejét pedig feszítse a teste felé. Innen térjen vissza az alaphelyzetbe, és ismételjen néhányszor.

VIII. évf. / 9. szám

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő