Sok a lakkozott körmű férfi. Kiderült, miért

Egyre több férfi hírességről jelenik meg kilakkozott körmű fotó az interneten. Nem egy újfajta divatirányzatot hirdetnek, hanem egy jótékonysági akcióra hívják fel a figyelmet

Az utóbbi napokban több híresség kilakkozott körmű fotót töltött fel Facebook-os és Twitteres oldalára. Az elsőre furcsának tűnő fotókkal a sztárok egy világszerte futó jótékonysági kampányhoz csatlakoznak - írja a 24.hu.

A #PolishedMan (lakkozott férfiak) nevű kampányt egy ausztrál civil szervezet, a YGAP indította el, hogy ezzel tudatosítsák az emberekben: a világon minden ötödik gyermek lesz fizikai, vagy szexuális erőszak áldozata a 18. születésnapja előtt. Az akcióhoz, amivel a figyelemfelkeltés mellett pénzt is gyűjtenek az áldozatoknak, olyan hírességek csatlakoztak, mint Chris Hemsworth, színész, vagy Tyler Blackburn, színész és énekes.

A közösségi erőszaknak kitett gyerekek még évekkel később, kamaszkorukban is mutathatják a fizikai stressz tüneteit. Az erőszak hatásairól az alábbi cikkünkben írtunk!

Egy kambodzsai lány ihlette

Elliot Costello, a szervezet vezérigazgatója három éve indította el először a kampányt, miután Kambodzsában találkozott egy fiatal, Thea nevű lánnyal, akit fizikálisan és szexuálisan is folyamatosan bántalmaztak, miután a szülei meghaltak, ő pedig árvaházba került. Amíg beszélgettek Thea kilakkozta Costello körmeit, innen a kampány alapötlete.

A kampányt minden év októberében újra megrendezik, és a férfiak mellett sok nő is csatlakozik. Idén eddig 275 ezer ausztrál dollár (valamivel több, mint 57 millió forint) jött össze a YGAP számláján.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: