Nem lesznek csapodárabbak a nők a fogamzásgátlótól

A korábbi elképzeléssel ellentétben az ingyenes fogamzásgátlótól nem lesznek merészebbek, csapodárabbak a nők, nem kezdik el váltogatni a partnereiket - vagyis nem változnak meg a szexuális szokásaik.

Komoly vita alakult ki az USÁ-ban az ingyenes fogamzásgátlók kapcsán: a programok ellenzői szerint ha a nők könnyen és térítésmentesen hozzájuthatnak a fogamzásgátlókhoz, az szabados viselkedéshez (a partnerek váltogatásához és kockázatkereső magatartáshoz) vezet. Egy új tanulmány viszont bizonyította, hogy az ingyenes fogamzásgátló nem befolyásolja a viselkedést.

Elégedett a nemi életével? Töltse ki tesztünket ide kattintva! A kutatásban 9256, 14 és 45 év közötti nő vett részt, akik szabadon választhattak fogamzásgátló eszközt (IUD-t, tablettát, tapaszt vagy hüvelygyűrűt) - ezt ingyenesen megkapták. A program bevezetése óta jelentősen csökkent a nem kívánt terhességek és a terhességmegszakítások száma. A nőket 6, illetve 12 hónappal a program megkezdése után a szexuális szokásaikról is kikérdezték.

Úgy találták, hogy csak a nők mindössze 3 százalékának volt egynél több partnere azonos időben. A nők 70 százalékának nem változott a partnereinek száma a 12 hónap alatt (ez azonban az jelentette, hogy korábban is monogám kapcsolatban éltek).

Nem lesznek csapodárabbak a nők a fogamzásgátlótól (Fotó: Europress)

Bár a nemi együttlétek száma nőtt, a nemi úton terjedő betegségek kapcsán egyáltalán nem volt megfigyelhető növekedés. Az ingyenes fogamzásgátló tehát nagyobb szabadságot ad a nőknek, ám ez nem jelenti azt, hogy a szexualitáshoz való alapvető hozzáállásuk megváltozik.

A kutatás eredményeiről az legújabb számában írtak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)