A lökéshullámok így enyhítik a fájdalmat

Legyen szó nyak-, váll-, derék-, könyök-, csípő-, térd- vagy talpbetegségről, a lökéshullám-terápia számos mozgásszervi fájdalmat csillapít. Legnagyobb előnye, hogy az azonnali hatáson túl az okokat is kezeli.

Hogyan hat a lökéshullám?

A lökéshullámok nagy energiájú, hallható hullámok, amelyek a gyógyításban is rendkívül hatékonynak bizonyultak. Kiderült ugyanis, hogy ha a szakember a fájdalommal érintett helyre juttatja a hullámot, az beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét , oldja a triggereket, valamint dekalcifikál, ezáltal meszesedés okozta fájdalomra, meszes vállra is jól használható, illetve hatékony a térd és a csípő fájdalmának kezelésében is.

A lökéshullám-terápia jól alkalmazható a test különböző részein fellépő fájdalmak enyhítésére
A lökéshullám-terápia jól alkalmazható a test különböző részein fellépő fájdalmak enyhítésére

Dr. Arnold Dénes Arnold MsC, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint az eredményes fájdalomcsillapításhoz és a probléma okának megszüntetéséhez az első lépés a panaszok pontos behatárolása és a gondos diagnózis. Ezután pedig már elégséges lehet akár a lokális fájdalomcsillapítás is ahhoz, hogy jelentős életminőség javulás következzen be. "A terápia hatása már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához és a tartós eredményekhez több alkalomra is szükség lehet. A páciensek egy része kezeléskor enyhe fájdalmat érezhet, de ez éppen annak a bizonyítéka, hogy eltaláltuk az érzékeny pontokat. Sokan már az első, második alkalom után is jelentős fájdalomcsökkenésről számolnak be, miközben a kiváltó ok maga is gyógyul. A lökéshullám-terápia rendkívül eredményes alternatívája lehet a konzervatív gyógymódoknak" - mondta el a szakember.

9 probléma, amelyen segít a lökéshullám

A gyógyító, fájdalomcsillapító hatású lökéshullám számos területen - szinte tetőtől talpig - beválik, orvosi kivizsgálás és javaslat alapján. Lássuk tehát, milyen esetekben segíthet a terápia.

  • Milyen okok állhatnak a gyakran fellépő nyakfájás hátterében? Részletek itt. Nyaki panaszok: a nyakunkban gyakran érezhetünk merevséget, feszülést és fájdalmat is, ami akár tartóssá is válhat, például ízületi kopás és nyakcsigolya-ferdülés esetén.
  • Vállfájdalom: 20-30 éves kor közötti sportolóknál leggyakrabban az úgynevezett elakadási szindrómák fordulnak elő. 40-50 év között a leggyakoribb problémák az vállízületek körül kialakult fokozódó meszesedések. 50 év felett többször fordul elő izomszakadás, ami szintén komoly vállfájdalmat okoz, ahogyan a nyaki gerinc kopásos folyamata is.
  • Könyökfájdalmak: a könyök érzékeny pontja testünknek, így számtalan sérülés érheti. A töréseken kívül előfordulhat e testrészben többek között ficam, tenisz- és golfkönyök, de a könyökfájdalom lehet egy általános mozgásszervi betegség résztünete is.
  • Derékfájdalom: szinte népbetegség a krónikus derékfájdalom, hiszen az elhízás, a mozgáshiány, az ülőmunka, a kopásos betegségek, a porckorong-károsodás mind hozzájárulnak a kínzó érzés kialakulásához.
  • Csípőfájdalom: számos forrása lehet ennek a problémának, sokan a medence körüli nagy izomcsoportok aszimmetriája miatt érzik egyik lábukat rövidebbnek a másiknál, mások a túl sok ülés vagy állás miatt tapasztalják úgy, hogy minden porcikájuk fáj. A csípőfájdalom másik gyakori előidézője a nagy tomportáji nyálkatömlő (burza) mechanikai eredetű gyulladása.
  • Térdfájdalom: a futótérd és az ugrótérd elnevezés önmagában utal a fájdalmak kialakulásának okára, de a kerékpárosok is gyakran tapasztalhatnak térdproblémákat. Ezen kívül természetesen, mint minden ízületifájdalomesetében, a térdnél is állhat porckopás a háttérben.
  • Sípcsont körüli fájdalmak: az úgynevezett mediális stressz szindrómát leggyakrabban a focisták, a futók tapasztalják, akik túl sokat futnak, túl kemény felületen, illetve rosszul kialakított, nem jól párnázott cipőben.
  • Egy német kutatócsapat a közelmúltban megfejtette az Achilles-ín titkát. Részletek itt. Achilles-ín-gyulladás: szintén a túlterhelés, de akár nem megfelelő cipő viselése is okozhatja a fájdalmas íngyulladást.
  • Talpfájdalmak: a saroksarkantyú és az úgynevezett plantalis fasciitis (talpi bőnye gyulladása) gyakran eredményez fájdalmat. A probléma kialakulhat a lúdtalp és a túlterhelés miatt is, különösen olyanoknál, akik erősen terhelik a sarkukat, így futóknál, atlétáknál, táncosoknál.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: