A ráncok előtt ezek jelzik az öregedést

Az öregedésnek vannak elkerülhetetlen és látványos külső jegyei, mint a ráncok megjelenése vagy a megereszkedett bőr. A folyamat azonban (sajnos) már azelőtt elkezdődik, hogy ilyesmit kezdenénk tapasztalni, erre utalnak az alábbi jelek is.

Lassabban gyógyuló sebek, sérülések

Az öregedés egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy a korral együtt lassul a szervezet regenerálódásának sebessége, és a sérülések, zúzódások , vágások lassabban gyógyulnak be. Ezért van az, hogy a kisebb sérülésekből is lassabban épülünk fel a negyvenes éveinkben, mint huszonéves korunkban.

Meglepő jelek, amik még a ráncok előtt felhívják a figyelmet az öregedésre
Ha a sebek lassabban gyógyulnak, az is írható az idősödés számlájára

Csökkenő erőnlét

Egy rekesz ásványvíz felcipelése a harmadikra régen meg sem kottyant, most viszont már az első emeleten is meg kell állnunk pihenni? Az izmok, az erőnlét és állóképesség csökkenése szintén természetes, az öregedéssel járó folyamat.

Az idősödés okozta folyamatokat akár az étkezésünkkel is tudjuk lassítani. Az alábbi cikkünkben található ételeket érdemes gyakran fogyasztani, ha szeretnénk késleltetni a bőrünk öregedését.

Lassulás

A lassulás a gondolkozásban, mozgásban, különböző hétköznapi cselekvésekben is jellemző, ahogyan öregszünk. Az izmok és idegek karban tartásával, amire a legjobb a rendszeres mozgás, szerencsére ez a folyamat remekül kordában tartható.

Az egyensúly romlása

Ez is egy jellemző tünete az öregedésnek. Hogy mennyire jó az egyensúlyunk , azt letesztelhetjük a következő módszerrel: álljunk meg valamilyen egyenes felületen, zárt lábbal, csukott szemmel. Az egyik lábunkat emeljük fel behajlítva (jobb kezesek a balt, bal kezesek a jobbat), és stopperóra segítségével mérjük le, meddig tudunk így állni anélkül, hogy elvesztenénk az egyensúlyt. Egy átlagos, harmincas éveiben járó embernek körülbelül 20 másodpercig kell tudnia így állni, míg az idősebbeknél ez 10 másodperc, vagy akár még kevesebb.

A philtrum kilapulása

Philtrumnak az orr és a felső ajak közötti bemélyedést nevezzük. Ha ez a rész kezd kilapulni, és kevéssé markánsan látszani, az is az öregedést jelzi, a nagyon idős embereknél akár teljesen el is tűnhet.

Forrás: brightside.me

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +16 °C

Erőteljes lesz a felhőképződés, dél felől észak, északkelet felé haladó zivatarokra számíthatunk, melyeket elsősorban felhőszakadás, valamint jégeső kísérhet. Legkevésbé északkeleten várható csapadék. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható. Napközben melegfronti hatás okozhat kellemetlenségeket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra