Szexuális Úton Terjedő Betegségek

Kapcsolódó videók

Megkérdeztük

A HIV ezért terjed egyre gyorsabban

Évről évre egyre többen kapják el Magyarországon a HIV-fertőzést. Dr. Szlávik János infektológus főorvos szerint van logikus magyarázat a vészjósló jelenségre.

Intim & szex

Így mutathatók ki a nemi betegségek

A szexuális úton terjedő betegségek megfelelő kezelés nélkül súlyos szövődményeket okozhatnak. A diagnózis felállítása során alkalmazott vizsgálatokról dr. Várkonyi Viktória bőr- és nemigyógyász szakorvos foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Betegségek

Beteghang: "az orvosok már temettek"

"51 éves vagyok. 15 éve vagyok HIV-fertőzött, és élek" - Bereczky Tamásnál 2004-ben diagnosztizálták a HIV-fertőzést. Az azóta is gyógyszeres kezelés alatt álló családapa érzéseiről, tapasztalatairól is bővebben mesélt a vele készült interjúban.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.