Fokhagymával a rák ellen

A fokhagymának akkor lesz igazán fokhagymaszaga, ha megsértjük a gerezdjét. Ugyanis a benne elkülönítve meglevő alliináz és alliin ekkor allicinné egyesül, és ez adja azt a félreismerhetetlen szagot.

De ez a vegyület nem csak erről híres, hanem arról is, hogy sejtpusztító hatása van. Csak éppen hamar elbomlik, tehát amikor megesszük, akkor már nem károsítja a sejtjeinket. Az izraeli Weizman Intézetben viszont éppen azt vizsgálják - már hosszú évek óta -, hogyan lehetne mégis megtartani a sejtölő hatását, vagyis a két alkotórészt valahogy a rákos sejtekben egyesíteni. Azt csinálták, hogy az alliináz enzimet egy antitesthez kapcsolták, és olyan egerekbe oltották, amelyeket emberi nyirokcsomó-rák sejtjeivel fertőztek meg. Az ily módon felfegyverzett antitestek rátapadtak a rákos sejtekre. És ekkor injekciózták be a másik alkotóelemet, az alliint. Az így létrejövő allicin három nap alatt a rákos sejtek 85-96 százalékát elpusztította.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: