Bajok, melyeket az A-vitamin hiánya okoz

A-vitamin-hiány általában nem kellően változatos táplálkozás, illetve olyan betegségek miatt alakul ki, amelyek megakadályozzák a vitamin felszívódását. Hiányát az alábbiak jelzik.

Szembetegségek

Az A-vitamin-hiány miatt kialakuló szembetegségek kockázata különösen a kisgyerekeknél, a tinédzsereknél és a terhes nőknél nagy. Az ilyen szembetegségek közé tartozik például a szürkületi vakság. A-vitamin-hiány hatására az öregedéssel járó makuladegeneráció esélye is megnőhet, illetve a szaruhártya-fekély kialakulásáé is.

SZEMBETEGSÉGEKET IS OKOZHAT AZ A-VITAMIN-HIÁNYA.
Szembetegségeket is okozhat az A-vitamin-hiánya.

Immunrendszer gyenülése

Az A-vitamin krónikus hiánya miatt a gyerekek esetében számos fertőző betegség elkapásának esélye megnőhet a hasmenéstől egészen a rubeoláig, ráadásul a vitaminhiányos gyerekeknél ezek a betegségek súlyosabb tünetekkel járnak és lassabban is gyógyulnak. Nő továbbá a vérszegénység esélye, ami különösen terhes nőkre veszélyes, mert koraszülést és halálos gyermekágyi vérzést okozhat, és természetesen a magzat egészségét is veszélyezteti.

Hajproblémák, bőrgondok

Akinek egészséges a haja, általában a szervezete is egészséges. Ha viszont A-vitaminból nem jut elég a szervezetbe, akkor ez a hajon és a fejbőrön is hamar meglátszik. A hajszálak fénytelenek és töredezettek lesznek, elvékonyodnak, a haj hullani kezd, és a fejbőr kiszáradása, hámlása is jellegzetes tünet. A bőr egyébként ilyenkor nemcsak a fejen, hanem az egész testen is kiszáradhat, durva és fénytelen lehet, megvastagodhat, és szürkés, egészségtelen színűvé válhat. Egyúttal a körmök is fénytelenek, szárazak, törékenyek lehetnek.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: