Fogyókúrás ördögűző

Fogyókúra idején számtalan ördög, kobold, manó s egyéb népség bújik elő. Azon munkálkodnak, hogy szegény diétázó letérjen a helyes útról, s még kedvenc virága is a velőrózsa legyen. Ellenük szedtünk csokorba néhány ördögűző praktikát.

A fogyókúra hét kísértése

Mindenféle felvilágosult gondolkodás ellenére többen állítják, hogy fogyókúra idején számtalan ördög, kobold, manó s egyéb népség bújik elo. Azon munkálkodnak, hogy szegény diétázó letérjen a helyes útról, s még kedvenc virága is a velőrózsa legyen. Ellenük szedtünk csokorba néhány ördögűző praktikát.

Kísértés 1.

A diétázó feleségnek este 6 óra után már nem kellene ennie, ám férjura későn tér haza. Leül bőséges vacsorája mellé, s kedvesen invitálja hitvesét, hogy tartson vele.

Ördögűzés

Akár számítottunk erre, akár nem, pillanatok alatt elkészíthető egy kis saláta nyers zöldségekből és salátaöntetből. Így a közös étkezés hangulata nem vész el.

Kísértés 2.

Ugyanezen férj - hirtelen ötlettől vezérelve - egy este vendéglőbe csalogatja párját, amire már hosszú ideje nem volt példa.

Ördögűzés

Szó sincs arról, hogy otthon kellene maradni. Ám érdemes már korábban feltérképezni a környék éttermeit, ahol megfelelő a kínálat fogyókúrázóknak is.

Kísértés 3.

A család sokszor szeretne olyasmit enni, ami a fogyókúrázó számára kifejezetten tiltott.

Ördögűzés

Látványosan nem szabad tiltakozni. Meg kell előzni a családot a választásban egészséges, de finom ételek feltálalásával. Ugyanakkor gondolni kell arra is, hogy megfelelő mennyiségű kalóriához jussanak azok a családtagok, akiknek (még) nem kell fogyniuk.

Kísértés 4.

Kedvenc gyermekünk otthagyja a legfinomabb falatokat a tányérján. Kidobni mégis csak vétek!

Ördögűzés

Ha maradékra számítani lehet, eleve annyival kevesebb ételt tegyen a diétázó a saját tányérjára, amennyi a várható maradék mennyisége.

Kísértés 5.

A régi szép, kalóriadús napokban bosszúság, szomorúság, fáradtság ellen milyen jó kis vigasztalás volt némi finomság, egy szelet torta. S a diétázó is lehet dühös, bánatos, kimerült.

Ördögűzés

Annyi új íz van, amiben alig található szénhidrát, zsír és egyéb tiltott energia. Mostantól ezekkel kell vigasztalódni, sőt lehet találni egyéb rosszkedv-űző apróságokat is, akár egy új ruhát.

Kísértés 6.

Elég nyűgös dolog a tornázás, a mozgás. Tehát: nincs rá idő!

Ördögűzés

Tapasztalt ördögűzők szerint arra van időnk, amire szakítunk. Állítólag csak szilárd elhatározás kérdése az egész. El lehet kezdeni például egy közös hétvégi családi sétával, kirándulással. Ha ez háromszor egymás után sikerül, akkor érdemes elővenni a Diéta Magazin első számát, amelyben azok számára találhatók tornagyakorlatok, akik régen nem mozogtak. Biztosan menni fog.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: