Ronthat egészségünkön a fogkrémünk? Helyesbítés

Mégsem kerültek le a polcokról a Colgate Total fogkrémek az USA-ban és az európai hatóságok is jóváhagyták a terméket.

A 2015. január 27-én megjelent „Ronthat egészségünkön a fogkrémünk?” című cikkben tévesen állítottuk, hogy „Tavaly a Colgate fogkrém mögött álló cég eltávolította az amerikai polcokról triklozántartalmú termékeit, miután kiderült, hogy ez egy olyan anyag, amely a rákos sejtek növekedését segíti elő.”

A Colgate-Palmolive Kft. hozzánk eljuttatott közleményben úgy tájékoztatott, hogy az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazott Colgate Total fogkrém összetételét illetően semmilyen változás nem történt, és a Colgate nem távolította el ezt a fogkrémet az amerikai polcokról.

A Colgate Totalt továbbra is forgalmazzák az Egyesült Államokban, ahol az elmúlt 18 évben eladásra jóváhagyták azt. A Colgate Totalban használt triklozán szintet engedélyezték az európai hatóságok, valamint kifejezetten, mint biztonságos és hatékony fogkrémet hagytak jóvá az Egyesült Királyság, Írország, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland hatóságai.

A fent említett cikk az angol Daily Mail egy korábbi riportján alapul. A napilap a triklozánra vonatkozó bekezdést azonban eltávolította, amikor a cikkben található hibákra felhívták a szerkesztők figyelmét. A frissített cikk itt olvasható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső