Mit tegyünk a reggeli szájszag ellen?

Összeszokott párok tudják, milyen fantasztikus hajnalban együtt ébredni, vagy gyöngéden ébresztgetni a másikat, még egyszer összebújni felkelés előtt. Közbeszólhat azonban egy leheletnyi apróság...

A reggel dicsérete

Sokan vallják, hogy nincs is jobb a reggeli szexnél. Ilyenkor mindketten kipihentek, az előző nap feszültsége már feloldódott bennük, a külvilág nem zavar, a gyerekek még alszanak, a közös fészek meghittsége, esetleg olykor még az ébredés előtti kellemes álom felajzottsága is fűszerezi az együttlétet. Azonban ezt a reggeli idillt könnyen elronthatja, ha valamelyik félnek kellemetlen szagú a lehelete: a bizalmas beszélgetés, szerelmes összesimulás helyett kedvetlen kifogások, elhúzódás, hárítás következhet.

Ne hagyjuk, hogy a reggeli szájszag elrontsa a kapcsolatunkat!
Ne hagyjuk, hogy a reggeli szájszag elrontsa a kapcsolatunkat!

Megmondjam? Eltűrjem?

Ha valaki saját magán veszi észre ezt a kellemetlenséget, egyszerűbb a helyzet, hiszen tehet ellene: "Mindjárt visszajövök" - súgja, és gyorsan fogat mos, vagy kiöblíti a száját. Hosszabb távon pedig jól teszi, ha elkezdi használni a kifejezetten erre a célra, az éjszakai szájszárazság miatti reggeli rossz lehelet ellen kifejlesztett úgynevezett éjszakai fogkrémet.

Nincs ilyen könnyű dolga azonban annak, aki a párja szájszagát találja reggelenként taszítónak. El kell döntenie, szóljon-e emiatt vagy nem, és hogyan tudná elég tapintatosan figyelmeztetni. A rosszabbik megoldásnak mindenképpen az tűnik, ha valaki inkább csak csendben elfordítja a fejét, és igyekszik jó képet vágva elviselni a kellemetlenséget. Ez az elhallgatás, a rossz érzés eltitkolása ugyanis olyan feszültséget szül, amely biztosan közéjük áll, végső soron a kapcsolat teljes megromlásához is vezethet. Ilyen körülmények között ugyanis sokkal nehezebb, sőt lehetetlen felhőtlenül örülni egymásnak, feloldódni az együttlétben, eljutni a csúcsra.

Használják együtt!

Egy stabil, jó kapcsolatban mindenhez meg lehet találni a megfelelő szavakat. Bántó él nélkül is elérhető, hogy az érintett tegyen valamit a szájüregében éjjel felszaporodó baktériumok ellen. A legegyszerűbb megoldás például vásárolni egy éjszakai fogkrémet, és mint friss szerzeményt megmutatni neki, elmondani, hogy ez gondoskodik a reggelig tartó jó szájízről. Arra pedig, hogy az ébredéskor is üde lehelet mi mindenre adhat kedvet és lehetőséget, már szavak nélkül is lehet példát hozni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés